Gemeente Woerden


Oranje Fonds voor betrokken Woerden

03 jul 2007
Wilt u een feest organiseren met uw buurtbewoners? Zoals een buurtbarbecue of kennismakingsdag? Dan kunt u in aanmerking komen voor een subsidie. De gemeente en het Oranje Fonds stimuleren initiatieven in de buurt die de sociale samenhang bevorderen. Oranje Fonds
Het Oranje Fonds is een organisatie die bijzondere sociale initiatieven steunt. Initiatieven die bijvoorbeeld de sociale samenhang stimuleren. Dankzij het Oranje Fonds zijn gemeenschapshuizen gebouwd, worden buurtactiviteiten ondersteunt en worden bijvoorbeeld allochtone vrouwen wegwijs gemaakt in Nederland..

Begin juni organiseerde het Oranje Fonds in Woerden een thema-avond `Voor Elkaar in de Buurt'. Tijdens die avond stond de sociale samenhang in de buurt centraal. Onder de naam `De Beste Maatjes' organiseerde het Oranje Fonds in heel Nederland regionale kennisdagen voor het uitwisselen van kennis en informatie.

Actief, Betrokken en Cohesiebevorderend
Het ABC-budget is een van de instrumenten waarmee gemeente Woerden buurtinitiatieven ondersteunt die de sociale samenhang bevorderen. Dankzij deze eenmalige subsidie zijn speeltuintjes schoongemaakt door buurtbewoners, buurtfeesten georganiseerd en multiculturele kookfeesten gehouden. Iedereen kan een aanvraag indienen. Wel wil de gemeente na de activiteit een kort (foto)verslag, zodat er aan het eind van het jaar een overzicht is van gerealiseerde activiteiten.

Meer informatie?
Voor meer informatie over het Oranje Fonds kijkt u op www.oranjefonds.nl
Over het ABC-budget vindt u meer informatie op deze website: het ABC-budget

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |