Wessanen NV
persbericht
Corporate Communications Beneluxlaan 9 . P.O. Box 2635 NL - 3500 GP Utrecht . The Netherlands t +31 30 298 88 31 . f +31 (0)30 298 88 16 corporate.communications@wessanen.com www.wessanen.com Chamber of Commerce . Amsterdam 33145851 Utrecht, 3 juli 2007

Wessanen en Rabo Capital richten nieuwe vennootschap op voor fusie diepvriessnack-activiteiten

Koninklijke Wessanen nv en Rabo Capital hebben vandaag de transactie afgerond waardoor de activiteiten van Habek Snacks en Wessanen op het gebied van kroketten, hamburgers, frikandellen en halal-snacks worden ondergebracht in een gezamenlijk gehouden nieuwe vennootschap met de naam Favory Convenience Food Group.
Wessanen en Rabo Capital kondigden deze transactie aan in april 2007, waarna overleg met de werknemersvertegenwoordigingen heeft plaatsgevonden.
Favory Convenience Food Group heeft de Private Label diepvriessnack-activiteiten van Wessanen en de daaraan gerelateerde faciliteiten in Bocholt (B) en Tilburg (NL) verworven, evenals de activiteiten en faciliteiten van Habek Snacks in Deurne (NL). Wessanen houdt 60,6% van de aandelen in de nieuwe vennootschap en Rabo Capital 39,4%. De transactie is kasneutraal voor Wessanen.

Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv

Koninklijke Wessanen nv is een in Nederland gevestigd multinationaal voedingsmiddelenconcern dat opereert op de Europese en Noord-Amerikaanse markt. Wij zijn gespecialiseerd in het traceren, ontwikkelen en distribueren van authentieke kwaliteitsvoeding die trouw is aan haar oorsprong: Health-producten, in het bijzonder natuurlijke en biologische voeding, en Premium Taste-producten, waaronder specialiteiten uit de hele wereld.
Wij streven ernaar de waarde voor onze aandeelhouders voortdurend te vergroten door maximaal gebruik te maken van onze onderscheidende kwaliteiten op het gebied van category management, sterke merken, distributieservices met toegevoegde waarde en transatlantische afstemming.
Habek Snacks is een internationale Private Label producent van traditionele diepvriessnacks zoals hamburgers, frikandellen, kroketten en halal-snacks. Habek opereert vanaf één locatie in Deurne waar tevens een aparte halal-fabriek is ondergebracht.
Rabo Capital, onderdeel van Rabo Private Equity, de participatiemaatschappij van Rabobank, neemt minderheidsbelangen van ¤ 10 miljoen tot ¤ 100 miljoen in Nederlandse ondernemingen met een ondernemingswaarde van meer dan ¤ 50 miljoen en fungeert als partner van binnenlandse en buitenlandse investeringsmaatschappijen en strategische partijen.
Voor meer informatie neemt u contact op met Corporate Communications. Telefoon: +31 (0)30 29 88 831; e-mail: corporate.communications@wessanen.com