Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Ook op zondag moet je je aan de snelheid houden

Lochem, 03-07-2007 o Om het aantal ongevallen met letsel in het verkeer terug te dringen, worden er dagelijks en ook in het weekend snelheidscontroles gehouden. Ditmaal stond de radar op zondag (01/07)op de Nettelhorsterweg en Zutphenseweg. Van de ruim 4000 passanten gingen er ruim 1100 in de fout. Alle overtreders kunnen een boete tegemoet zien.

Ook de afgelopen dagen vielen er weer de nodige gewonden in het verkeer. Vaak is aantoonbaar dat snelheid de negatieve factor bij het ongeval is geweest. Om die reden controleert de politie dagelijks op zogenaamde risicowegen. Soms hebben hier in het verleden de nodige aanrijdingen plaats gevonden in andere gevallen is merkbaar dat men er om wat voor reden dan ook steeds harder gaat rijden. Ook treedt de politie vaak op naar aanleiding van klachten van omwonenden of gebruikers van de weg.

Zondag werd in de ochtend- en middaguren op de Nettelhorsterweg gecontroleerd. Van de 1940 passanten gingen er 430 in de fout. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 148 km/u terwijl ter plaatse 80 km/u is toegestaan.

Op de Zutphenseweg heeft in de middaguren een controle plaats gevonden. Hier passeerden 2075 automobilisten, waarvan er 700 sneller reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u.