Ingezonden persbericht

Published: 08:21 03.07.2007 GMT+2 /HUGIN /Source: Qurius N.V. /AEX: QRIUS /ISIN: NL0000368140

Qurius rondt aquisitie Wilhelm + Zeller af

03 juli 2007 - Qurius N.V. heeft de acquisitie van Wilhelm + Zeller afgerond. Wilhelm + Zeller AG (W+Z) is een sterke Duitse aanbieder van Microsoft Business Solutions. W+Z heeft 56 werknemers en kantoren in Ravensburg, Muenster, Hamburg en Dornbirn (Oostenrijk). De winstgevende omzet over 2006 was 7.6 miljoen euro. W+Z was in het begin van de jaren '90 een van de eerste Navision partners (nu Microsoft Dynamics NAV) in Duitsland en heeft meer dan 300 actieve klanten in onder andere de voedingsmiddelen industrie, brouwerijen en olie & gas. De resultaten van Wilhelm + Zeller worden per 1 juli 2007 opgenomen in die van Qurius N.V.

Een solide basis voor verder groei in Duitsland en Oostenrijk
"Vanaf het begin is W+Z een zeer professionele en betrouwbare partner geweest in onze internationale FAQT Group alliantie. Qurius is actief in dezelfde marksegmenten als W+Z en beide bedrijven hebben al samengewerkt in verschillende internationale projecten. De combinatie van Qurius' Duitse Dynamics AX activiteiten met W+Z's sterke Dynamics NAV activiteiten zullen zorgdragen voor een soepel integratieproces. Door deze transactie kunnen wij de noodzakelijke stappen zetten om ook markleider te worden in de Duitse markt", zegt Qurius directeur Tom Stolk, verantwoordelijk voor de internationale operatie.

Transactiedetails
De aquisities van Ibitec, Cedilla en Wilhelm + Zeller, die gezamenlijk in 2006 een omzet realiseerden van 17,5 miljoen euro, worden betaald met de opbrengst uit de aandelenemissie van 22 juni 2007, die na aftrek van kosten 33 miljoen euro heeft opgebracht. De vaste koopsom voor deze drie bedrijven samen bedraagt 10 miljoen euro. Ook zijn er 'earn-out' afspraken met doelstellingen voor 2007 gemaakt voor een maximum van tesamen 3,3 miljoen euro. Een eventuele 'earn-out' zal Qurius naar keuze betalen met cash of met aandelen.

Wilhelm + Zeller AG
W+Z is een van de leidende Microsoft Gold Certified partners voor Business Solutions in Duitsland . De werknemers van W+Z zijn hoogopgeleid en gecertificeerd, wat de beste garantie biedt voor hoogstaande service op het gebied van alle expertises rondom Microsoft Dynamics en ERP oplossingen in het algemeen. W+Z is onder andere actief in de volgende branches: voedingsmiddelen industrie, brouwerijen en olie & gas. Daarnaast heeftW+Z een focus op internationale applicatie consolidatie projecten. W+Z is opgericht in 1990. Meer informatie is beschikbaar op www.wz.ag.

Qurius N.V.
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en van IT-infrastructuren. Qurius telt ruim 900 medewerkers en bedient ruim 2300 klanten vanuit de vestigingen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland (hoofdkantoor), Noorwegen, Spanje en Zweden. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en fuseerde op 18 december jl. met Watermark tot Europa's grootste Microsoft Dynamics-partner. Meer informatie is beschikbaar op www.qurius.nl.

Contact
Qurius, Fred Hermans: telefoon +31 (0)418 683 500 of fred.hermans@qurius.com.

Bezoek onze website: http://www.qurius.nl