Ingezonden persbericht

Published: 08:20 03.07.2007 GMT+2 /HUGIN /Source: Qurius N.V. /AEX: QRIUS /ISIN: NL0000368140

Qurius rondt aquisitie Cedilla af

03 juli 2007 - Qurius N.V. heeft de acquisitie van Cedilla Systems, een van de leidende partners van Microsoft Business Solutions in het Verenigd Koninkrijk, afgerond. Cedilla heeft ongeveer 30 medewerkers en is gevestigd in de omgeving van Manchester. De winstgevende jaaromzet over 2006 was 4 miljoen euro. Cedilla bezit exclusieve distributierechten voor het Verenigd Koninkrijk voor dezelfde Waste Management & Recycling-oplossing die door Qurius reeds in een aantal landen wordt gevoerd.

Eén krachtige landenorganisatie
Door autonome groei en acquisities wil Qurius zijn Europees marktleiderschap op het gebied van Microsoft-oplossingen en -diensten uitbreiden. "Cedilla en Qurius zijn actief in dezelfde verticals; met de overname van Cedilla breiden we onze geografische dekking in deze verticals uit. De branche Waste Management en Recycling is een corporate branche van Qurius die we in alle landen waarin we gevestigd zijn, willen voeren", zegt Qurius-directeur Tom Stolk, verantwoordelijk voor de internationale business buiten de Benelux.

Transactiedetails
De aquisities van Ibitec, Cedilla en Wilhelm + Zeller, die gezamenlijk in 2006 een omzet realiseerden van 17,5 miljoen euro, worden betaald met de opbrengst uit de aandelenemissie van 22 juni 2007, die na aftrek van kosten 33 miljoen euro heeft opgebracht. De vaste koopsom voor deze drie bedrijven samen bedraagt 10 miljoen euro. Ook zijn er 'earn-out' afspraken met doelstellingen voor 2007 gemaakt voor een maximum van tesamen 3,3 miljoen euro. Een eventuele 'earn-out' zal Qurius naar keuze betalen met cash of met aandelen.

Cedilla Systems Ltd
Cedilla is een van de leidende Microsoft Gold Certified Partners in het Verenigd Koninkrijk voor Business Solutions en ISV. De gecertificeerde professionals richten zich op het leveren van branchespecifieke oplossingen, opleiding en support voor Microsoft Dynamics NAV. Het heeft de navolgende branche specifieke oplossingen: Waste Management & Recycling, Metaal en professionele dienstverlening. Cedilla is opgericht in 1991.

Qurius N.V.
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en van IT-infrastructuren. Qurius telt ruim 900 medewerkers en bedient ruim 2300 klanten vanuit de vestigingen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland (hoofdkantoor), Noorwegen, Spanje en Zweden. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en fuseerde op 18 december jl. met Watermark tot Europa's grootste Microsoft Dynamics-partner. Meer informatie is beschikbaar op www.qurius.nl.

Contact
Qurius, Fred Hermans: telefoon +31 (0)418 683 500 of fred.hermans@qurius.com.

Bezoek onze website: http://www.qurius.nl