Time : 09:52:31
Date : 03 July 2007
Sender Name: Union nationale des Mutualités Libres/Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

100 x Profiel
Zestien jaar bestaan, honderd nummers... Profiel, het ledenblad van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, heeft niets aan uitstraling ingeboet. Meer nog, het bereidt zich voor op een nieuwe uitdaging met een nieuw gebruiksvriendelijker format. En blijft zo verder groeien.

In de winter van '91 gaat de eerste editie van het tijdschrift 'Profiel van het Leven' op de pers. Het tijdschrift was een passend antwoord op de organische wet van 1990 die de ziekenfondsen opdraagt haar leden te informeren en het fysieke, psychische en sociale welzijn te promoten.

'Profiel van het Leven' is dan al een volwaardig tijdschrift met 24 bladzijden in kleur. Een echt concept dat de vorige geïllustreerde nieuwsbrief in zwart en wit vervangt. Profiel volgt meteen een editoriale lijn, bepaald door redactiecommissies. Interne en externe medewerkers verwoorden, in duidelijke taal, de opinies van experten over verschillende onderwerpen zoals de gezondheidszorg, de rechten van de patiënten en de wereld van de ziekenfondsen, aangevuld met rubrieken met meer algemene informatie.

Profiel blijft ook vandaag inhoudelijk een trendsetter. Bekwaam om op de actualiteit in te spelen, behandelt het tijdschrift al verschillende jaren ook gevoelige thema's in de gezondheidszorg. Artikels over medische verantwoordelijkheid, scheidingen, kunstmatige bevruchting en seksualiteit bij jongeren zijn hiervan een bewijs.

Haar reden van bestaan? De vragen en behoeften van de leden van alle leeftijden te ontdekken en te beantwoorden. Kortom: een tijdschrift dat als een rode draad in het leven van haar lezers aanwezig is.

Haar toekomst? Op de golf van de eigentijdse organisatie blijven surfen en de factoren die het ondersteunen: de evolutie van de sector van de gezondheidszorg en de ziekte- en invaliditeitsverzekering, de grotere wil van personen om hun gezondheid/welzijn zelf te beheren, het aantal aangesloten leden laten groeien en bron zijn van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën.

Naar aanleiding van het 100e nummer (juli - augustus 2007) wordt Profiel gerestyled. Een kleiner formaat en ander papier geven het tijdschrift een vastberaden, moderne en meer ecologische uitstraling en bewijzen de wil om te innoveren.

Profiel is meer dan ooit dé gezondheidspartner van de leden van de Onafhankelijke Ziekenfondsen en wil dit blijven voor zeker nog eens 100 edities.

Meer info:
Sandrine.vandemaesbrugge@mloz.be
Manager - Content & Projects
Strategische Studies & Communicatie
02-778.94.24

Inge.Isecke@mloz.be
Coördinator-redacteur Profiel
02-778.93.91

URL: http://www.mloz.be