Politie Limburg-Noord

Politie zoekt getuigen van mishandeling

Datum: 3-07-2007
Tijd bericht: 18:05
Plaats: Maasbree
De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een 34-jarige man uit Lomm en een 26-jarige man uit Grubbenvorst die in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.00 uur heeft plaatsgevonden op de Provincialeweg.

Na een avond stappen reden de mannen op de Provincialeweg in de richting van Blerick. Zij reden achter een personenauto waarin vermoedelijk vijf onbekende personen zaten. Deze auto reed slingerend over de weg en remde steeds af waarna hij weer optrok. Ter hoogte van een vluchtheuvel bij restaurant Boszicht stopte de auto midden op de openbare weg waardoor de slachtoffers moesten stoppen. Ze stapten uit hun auto om te kijken wat er aan de hand was. Op dat moment stapten drie mannen uit de auto, liepen op hen af en begonnen hen in elkaar te slaan. Hierbij werd gebruik gemaakt van een houten knuppel.

Na de mishandeling konden de slachtoffers zelf nog naar het ziekenhuis in Venlo rijden. Hier zijn ze behandeld aan hun letsel. De 26-jarige man had een snee in snee in zijn oor. Deze moest gehecht worden. De 34-jarige man had twee gekneusde armen en miste twee voortanden.

De politie is dringend op zoek naar personen die meer weten van deze mishandeling. De auto waar de daders in reden is een Citroen, type Xantia of Sara in de kleur donker rood. Deze auto heeft een Nederlands kenteken en het is een zgn. Hedgebackmodel . Voorzover de slachtoffer kunnen herinneren zaten in de auto vijf personen waarvan er drie gevochten hebben. Van de daders is het volgende bekend: De bestuurder is een blanke man van ongeveer 20 jaar oud. Hij had een smal postuur en is ongeveer 1,75 meter groot. Hij heeft zwarte korte haren en droeg een wit-zwarte blouse met een licht gekleurde broek. De bijrijder was ook een blanke man van ongeveer 20 jaar. Ook hij was ongeveer 1,75 meter groot en had een tenger afgetraind figuur. Hij had kort gemillimeterd haar en de slachtoffers beschrijven hem als een zgn. Lonsdale-type . Hij sprak met een Nederlands accent en droeg een licht beige-bruin T-shirt. Achter in de auto zat een licht getinte man van ongeveer 20-23 jaar oud. Hij had een normaal postuur en droeg donkerkleurige kleding. Verder had hij zijn haren strak achterover gekamd. Van de overige twee mannen is niets bekend.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of via M. (0800-7000).