Politie Limburg-Noord

Politie zoekt getuigen van brandstichting
Datum: 3-07-2007
Tijd bericht: 13:47
Plaats: Weert / Nederweert
De politie is op zoek naar personen die getuige zijn geweest van brandstichting van één personenauto in Weert en één in Nederweert die in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvonden.

Een personenauto die geparkeerd stond bij een woning op de Blankenberg in Weert is omstreeks 02.30 uur in brand gestoken. De eigenaar van de auto probeerde de brand nog te blussen, maar dit lukte niet. De brandweer had de brand snel onder controle. De auto was volledig uitgebrand.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat een auto, die onder een carport stond op de Poppelkuil in Nederweert, in brand stond. De bewoners lagen te slapen en werden gewaarschuwd door een overbuurman. De brand sloeg over naar de carport en ook de coniferen van de buren vlogen in brand. De brandweer wist de brand uiteindelijk te blussen.
Een getuige heeft ten tijden van de brand een donkerkleurige Peugot met hoge snelheid zien rijden over de Loverstraat, komende uit de richting van de Bredeweg. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van deze auto of met mensen die deze auto ook hebben zien rijden. Mogelijk dat zij meer weten van de brand.

De politie onderzoekt beide branden. Zij heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat het om één en dezelfde brandstichter gaat. Personen die meer weten van de brand in Weert of Nederweert worden verzocht om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 of zich te melden bij het politiebureau in Weert of Nederweert.