Gemeente Sneek


Gezellige drukte bij Raad in de Tuin

Foto: Veel belangstelling voor Raad in de tuin

De gemeenteraad van Sneek sloot afgelopen dinsdagavond 3 juli het vergaderseizoen af met een raadsvergadering in de tuin van het stadhuis. Op de bijeenkomst waren zo'n 175 inwoners van Sneek en omliggende dorpen afgekomen.

Bijzonder onderdeel van de avond was het laatste punt op de agenda; de benoeming van de leden van de Jongerenadviesraad Sneek (JAS).

De laatste bijeenkomst voor het zomerreces werd gehouden in een tent in de tuin van het stadhuis, beschut tegen de soms felle regen en het onweer.

Jazzcombo 'All of us' onder leiding van Anne Oosterhaven Het jazzcombo 'All of us' onder leiding van Anne Oosterhaven verwelkomde de inwoners, raadsleden en het college van burgemeester en wethouders en zorgde de hele avond voor zeer geslaagde muzikale intermezzo's.

Onderwerpen die aan de orde kwamen waren onder andere wijzigingen in de kapvergunning, het blow- en samenscholingsverbod in delen van Sneek en het culturele zomerprogramma Sneker Simmer.

De burgemeester kreeg applaus van het publiek voor zijn antwoord op de vraag van de SP over het doorgeven van gegevens van illegalen aan staatssecretaris Albayrak van Justitie. De burgemeester gaf aan dit niet te doen.

De raad nam twee moties aan over de intergemeentelijke samenwerking. De PvdA stelde voor dat de acht Zuidwestgemeenten een onafhankelijke onderzoeker aanstellen die de gevolgen van gemeentelijke herindeling moet bestuderen.
Het CDA vroeg in een motie aandacht voor overleg over de intergemeentelijke samenwerking met de inwoners, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

Na afloop konden de aanwezigen onder het genot van een hapje en drankje een praatje maken met de Sneker volksvertegenwoordigers en natuurlijk met de net benoemde leden van de JAS.

Openbare vergaderingen
Wilt u ook eens aanwezig zijn bij een raadsvergadering? Dat kan. Alle raadsvergaderingen zijn openbaar en iedereen is welkom. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdagavond 18 september 2007 om 20.00 uur in de grote raadzaal van het stadhuis in Sneek.

Benoeming van de JAS Jongerenadviesraad benoemd tijdens de Raad in de Tuin
Aan het einde van de raadsvergadering benoemden de raadsleden hun nieuwe 'collega's' van de Jongerenadviesraad Sneek (JAS). Hierna presenteerden de benoemde jongeren zichzelf en hun plannen voor de komende tijd aan het college, de raadsleden en het publiek.

Ze gaan zich in ieder geval bezighouden met het uitgaansbeleid in Sneek. Zo vinden ze dat het deurbeleid strenger moet worden, dat er iets gedaan moet worden aan agressie en geweld op straat en ze willen kijken naar het vroeg-op-stap initiatief dat twee Friese moeders tot in Den Haag hebben bepleit.

De kwaliteit van voetbalveldjes in de gemeente laat volgens de JAS ook te wensen over, bovendien moet er volgens hen iets gebeuren aan de verlichting langs de fietspaden naar de dorpen.

De JAS is onafhankelijk en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeenteraad. Op hun website www.jonginsneek.nl stellen de jongeren zich voor en is meer informatie te vinden over de plannen en ideeën van de JAS. Wil jij ook meepraten, meld je vandaag nog aan op de website.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 4-7-2007