InVesting neemt incasso-bureau Fiditon over

03/07/2007 10:06
InVesting


InVesting neemt incasso-bureau Fiditon over
Outsourcing van de incassoactiviteiten van ING
InVesting koopt portefeuille van 70 miljoen euro

Hilversum, 3 juli 2007 - InVesting heeft met ING divisie Intermediair een letter of intent getekend voor de koop van Fiditon en een portefeuille met moeilijk incasseerbare vorderingen. Fiditon is een professioneel incassobedrijf, gevestigd in Amsterdam, met als belangrijkste klanten diverse onderdelen van de ING Groep.

De transactie wordt in het derde kwartaal van 2007 geëffectueerd onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders indien van toepassing. De Ondernemingsraad is om advies gevraagd over de voorgenomen transactie en de vakbonden en de SER zijn eveneens op de hoogte gebracht. Over de financiële aspecten van de transactie worden geen mededelingen gedaan.

InVesting, gevestigd te Hilversum, is een onderneming die actief is op het gebied van opkopen van debiteuren portefeuilles om deze voor eigen rekening en risico uit te winnen. Een nieuwe vorm van incasso die ook in Nederland snel aan populariteit wint. Voor deze activiteiten maakt InVesting gebruik van een viertal partners. HAL Investments en SNS Bank voor de financiering van de activiteiten, Vesting Finance voor de expertise op het gebied van Credit Management en Flanderijn Gerechtsdeurwaarders voor de ambtelijke activiteiten die voortvloeien uit de aangekochte portefeuilles. De aankoop van de portefeuille met moeilijk incasseerbare vorderingen, met een uitstaand saldo van 70 miljoen euro, past in deze strategie.

Met de aankoop van Fiditon speelt InVesting tevens in op een nieuwe trend: outsourcing van incassoactiviteiten. Steeds meer grote ondernemingen beraden zich op mogelijkheden om de incassoactiviteiten buiten de onderneming te plaatsen, maar struikelen daarbij over eventuele imagoschade en/of de kwaliteit van de dienstverlening. Fiditon zal in de toekomst de incassoactiviteiten van een aantal ING onderdelen blijven verzorgen, waarbij InVesting de kwaliteit en het imago waarborgt. Daarnaast biedt InVesting voor Fiditon de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen in de snel groeiende markt van Credit-Management.

Willem Bommeljé, directeur van InVesting: "de constructie met de aankoop van een portefeuille en de overname van een onderneming is nieuw voor ons. We sluiten niet uit dat dit in de toekomst vaker voor zal komen. Onze partners maken het mogelijk dat wij zeer flexibele oplossingen kunnen bedenken voor de problemen van onze klanten."

Peter Delis, directeur van Fiditon: "CreditManagement vormt de kern van de activiteiten van InVesting. Wij zien dan ook interessante mogelijkheden om Fiditon verder te ontwikkelen en zijn verheugd met de nieuwe aandeelhouder."

Over SNS Bankwww.snsbank.nl
SNS Bank hoort bij de top 5 van Nederlandse banken. SNS Bank helpt mensen bij het maken van financiële beslissingen. Via telefoon, internet en in de 170 kantoren staan 3.300 medewerkers klaar. De geschiedenis van SNS Bank gaat terug tot 1817. In dat jaar werd de eerste Nederlandse spaarbank opgericht. Sparen was toen vooral een middel om de zelfredzaamheid van Nederlanders te bevorderen. Die zelfredzaamheid staat ook nu nog centraal bij SNS Bank. SNS Bank is onderdeel van SNS REAAL. Het doel van SNS REAAL is: de favoriete financiële dienstverlener zijn voor particulieren en het MKB in Nederland.

Over HAL Investmentswww.halinvestments.nl
HAL Investments is de Europese investeringstak van HAL Holding, een internationale investeringsmaatschappij met belangen in diverse landen en industrieën. Alle aandelen van HAL Holding worden gehouden door HAL Trust, beursgenoteerd aan de AEX. HAL is een investeringsmaatschappij die gericht is op lange termijn waarde creatie. HAL heeft bij deze investeringen geen vooraf bepaalde horizon, of focus op korte termijn succes.

Over Vesting Financewww.vestingfinance.nl
Vesting Finance heeft zich sinds haar oprichting in 1996 ontwikkeld tot een ambitieuze en professionele creditmanagement organisatie waar inmiddels circa 300 medewerkers actief zijn. Vesting Finance werkt vanuit een vijftal vestigingen in Nederland (Hilversum, Almere, Den Bosch, Apeldoorn en Heerenveen) en mag gerekend worden tot de meest gerenommeerde en toonaangevende full-service creditmanagement organisaties. Vesting Finance Incasso is lid van de NVI, de Nederlandse Vereniging van Incasso-ondernemingen en beschikt over het Incasso Keurmerk. De leden van de NVI zijn geselecteerd op kwaliteit van dienstverlening, soliditeit en betrouwbaarheid. Zij houden zich aan een gedragscode waarin nauwkeurig is vastgelegd hoe de incassopraktijk moet worden uitgeoefend. De controle hierop wordt verricht door onafhankelijke accountants.

Over Flanderijnwww.flanderijn.nl
Flanderijn werd eind jaren veertig van de vorige eeuw opgericht in Rotterdam. Met name de laatste jaren heeft de organisatie een grote groei doorgemaakt. Naast het hoofdkantoor in Rotterdam zijn er inmiddels ook kantoren in Gouda, Dordrecht, Doorn, Venray, Apeldoorn, Winschoten, Appingedam, Heerenveen, Tilburg en Haarlem.

Als enige Gerechtsdeurwaarders-organisatie in Nederland biedt Flanderijn een landelijke dekking volledig vanuit eigen kantoren. De vestigingen voeren hun werkzaamheden uit door middel van een centraal bestuurd en gekoppeld automatiseringssysteem met één landelijk telefoonnummer (088-2092444).

Het personeelsbestand is intussen gegroeid tot ongeveer 400 medewerkers en is opgebouwd uit kandidaat-deurwaarders, juristen, senior incassomedewerkers, incassomedewerkers en facilitaire medewerkers. De leiding berust bij een achtkoppige directie van gerechtsdeurwaarders, tevens aandeelhouders.
Links:
http://www.investing.nl

Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie,