Gemeente Deurne

12-07-2007
Van de B&W-tafel

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) vergadert iedere dinsdag. Elke week lichten wij uit deze vergadering enkele punten toe. De volgende besluiten komen uit de collegevergadering van 3 juli.

Uitspraak Raad van State t Trolleke
Het college neemt kennis van een uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 20 juni 2007. De Raad van State verklaart in deze uitspraak het hoger beroep van t Trolleke tegen de weigering van een schadevergoeding ongegrond. De schadevergoeding werd gevraagd door 't Trolleke omdat de gemeente weigerde een vergunning af te geven voor kinderopvang.

Aanvraag ontheffing minicamping
Het college verleent ontheffing voor het oprichten van een minicamping aan Voortseweg 9 (buitengebied Walsberg). Het moet een kleinschalige camping worden voor mensen met een beperking en hun ouders en voor 50-plussers.

Financiële middelen voor molens in Vlierden en Liessel Met ingang van 1 januari 2006 zijn draaipremies van de molens van Vlierden en Liessel, die in het bezit zijn van de gemeente Deurne, vervallen. Om de molens draaiende te houden, stelt de gemeente ter compensatie jaarlijks EUR 1.200,- per molen ter beschikking.

Knelpuntenanalyse buitensportverenigingen
De verenigingen van sportpark Kranenmortel hebben aangegeven in financiële problemen te geraken, onder andere als gevolg van de privatisering. Aangezien meerdere verenigingen in Deurne hebben aangegeven met dezelfde problemen te zitten, heeft de commissie Verkeer en Dienstverlening in haar vergadering van 15 mei jl. aangegeven de knelpunten van alle sportverenigingen in Deurne te willen onderzoek. Het college gaat deze bestuursopdracht voorleggen aan de gemeenteraad van 28 augustus aanstaande. Als de raad de bestuursopdracht goedkeurt, is het de bedoeling om het onderzoek in september 2008 af te ronden.

Bouwvergunning/ vrijstelling voor woon-/zorggebouw aan Beerse 68 ten name van ORO
Stichting ORO heeft de gemeente het initiatief voorgelegd voor de herbouw van een groepswoning voor verstandelijk gehandicapten, de Smalle Haven aan Beerse 68 in de Koolhof. De herbouw is nodig om aan de huidige regelgeving te voldoen. De 24 bewoners zullen in het nieuwe, grotere gebouw terugkeren. Voor de bouwvergunning is een vrijstelling nodig en daarvoor zal het college een voorbereidingsbesluit aan de gemeenteraad voorleggen en het conceptvrijstellingsbesluit samen met de concept-ruimtelijke onderbouwing ter inzage leggen.

Verkenning naar een zuidoostelijke en noordelijke omlegging De gemeenteraad heeft in zijn raadsprogramma aan het college de opdracht gegeven te kijken naar de (on)mogelijkheden van randwegen aan de zuidoost- en noordzijde van de kern Deurne. De eerste verkenning heeft nu plaatsgevonden en het college gaat de gemeenteraad hierover een voorstel aanbieden.