Politie Haaglanden

Extra persbericht 20 juni

Haaglanden, 20-06-2007

Opening fso haaglanden/hollands-midden

4 JULI, 15.00 UUR

Kantoor van de forensische opsporing aan de parkweg 1 te voorburg

Intensievere samenwerking in forensische opsporing Politie en NFI

Fso haaglanden/hollands-midden gaat van start

Woensdag 4 juli om 15.00 uur geeft Minister van Justitie, dr. E.M.H. Hirsch Ballin, het officiële startsein voor de intensievere samenwerking in de forensische opsporing tussen de politiekorpsen Haaglanden, Hollands Midden en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

FSO (Forensische Samenwerking in de Opsporing)
Haaglanden/Hollands-Midden (HHM) wordt binnen Nederland de laatste en zevende operationele FSO. Hiermee is de landelijke dekking compleet. De FSOs blijken, door een actieve adviesfunctie in de opsporing, in staat om leemtes in de forensische onderzoeksketen op te vullen. Het versterken van de forensische samenwerking in de opsporing is een belangrijk punt uit het landelijke verbeterprogramma Versterking Opsporing en Vervolging.

Binnen FSO HHM zullen twee forensisch adviseurs van de korpsen en twee forensisch adviseurs van het NFI samenwerken bij het adviseren over en uitvoeren van forensisch onderzoek.

Woensdag 4 juli tekenen Dhr. Möhring, directeur NFI, Dhr. van Essen korpschef politie Haaglanden en Dhr. Stikvoort korpschef politie Hollands Midden in het bijzijn van Minister van justitie Hirsch Ballin, de samenwerkingsovereenkomst en verrichten zij de openingshandeling

De feestelijke opening vindt plaats op de locatie van het FSO: het kantoor van de forensische opsporing aan de Parkweg 1 te Voorburg. FSO HHM zal forensisch advies verzorgen voor de politieregios Haaglanden en Hollands-Midden.