Uitnodiging - nieuw tvprogramma Sterren op het Doek bij MAX

20.06.2007 / 17:17 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Bankgiro loterij

Bankgiro loterij

PERSUITNODIGING

Nieuw televisieprogramma Sterren op het Doek bij MAX

Persbijeenkomst met Hanneke Groenteman en Albert Verlinde

Vanaf 4 juli start het nieuwe televisieprogramma BankGiro Loterij Sterren op het Doek bij Omroep MAX, gepresenteerd door Hanneke Groenteman. Hierin worden bekende Nederlanders (waaronder Marco Borsato, Monique van de Ven, Albert Verlinde en Najib Amhali) geportretteerd door telkens drie verschillende schilders, met zeer uiteenlopende stijlen. Ondertussen praat Hanneke Groenteman met haar bekende gasten over hun passies, carrière en privéleven.

Tijdens een persbijeenkomst geven we u graag een voorproefje van het programma, tonen we enkele van de schilderijen die gemaakt zijn, vertelt Hanneke Groenteman over dit bijzondere project en vertelt Albert Verlinde over zijn deelname. Ook informeren we u over activiteiten die rond het programma zijn ontwikkeld, te weten een expositie in drie Nederlandse musea met alle portretten uit het televisieprogramma en een veiling in samenwerking met Instituut Collectie Nederland (via eBay en een veilinghuis) met schilderijen uit het programma Sterren op het Doek en honderden objecten die ICN en 5 Nederlandse musea willen afstoten.

Graag nodigen wij u uit voor deze persbijeenkomst op woensdag 27 juni aanstaande, om 11.00 uur in het kantoor van Instituut Collectie Nederland, Gabriël Metsustraat 8 (aan het Museumplein) te Amsterdam. Het programma van deze bijeenkomst is als volgt:

10.30 uur Zaal open
11.00 uur Welkom
11.05 uur Jan Slagter (voorzitter Omroep MAX), Hanneke Groenteman (presentatrice), Albert Verlinde (één van de geportretteerden) vertellen over het programma 11.30 uur Preview uit BankGiro Loterij Sterren op het Doek 11.35 uur Toelichting over de expositie van portretten uit het programma 11.45 uur Marina Raijmakers (Instituut Collectie Nederland) vertelt over doelstellingen en achtergrond van de veiling
11.55 uur Einde, gelegenheid tot stellen van vragen aan deelnemende partijen, 1-op-1 interviews

De portretten van Albert Verlinde werden geschilderd door Donovan, Bianca Berends, Robert Vorstman. Deze kunstenaars zullen ook aanwezig zijn om toelichting te geven en vragen te beantwoorden.