Amsterdam Oud Zuid


Woensdag 4 juli feestelijke heropening Stadionterrein

Woensdagmiddag 4 juli zal stadsdeelvoorzitter Egbert de Vries de laatste steen leggen van het vernieuwde Stadionterrein rond het Olympisch Stadion. Reden voor een feestje!

Kinderen en volwassenen kunnen van 13.00 tot 17.00 uur een leuke middag tegemoet zien met de vele activiteiten ter ere van deze heropening. Het gehele voorplein is die woensdagmiddag van de kids! Met onder andere een Cheerleading workshop (Amsterdam Admirals!), glittertattoos, panna knockout, een Heelys parcours, streetdance, capoeira workshops en een Indianenspel.

Flyer Stadionterrein

Ook voor volwassenen is er een programma bedacht rond de nieuwe elementen van het Stadionterrein. Zo kan men meedoen aan beachvolleyball en jeu de boules op de daarvoor nieuw aangelegde faciliteiten, of bij de nieuwe zitcirkels luisteren naar mooie verhalen van weleer door historische vertellers. Bij de openbare bibliotheek kom je meer te weten over de Stadionbuurt met een fotografisch overzicht en fragmenten uit de audiotour van deze buurt. Deze tour laat unieke verhalen en herinneringen van (oud) sporters, buurtbewoners en medewerkers van het Olympisch Stadion horen. Daar is tevens de mogelijkheid om even te ontspannen bij de zitzaklounge...met gratis koffie! Er rijdt de hele middag een treintje rond het stadion van activiteit naar activiteit.

Officiële handeling

Om 14.30 uur legt stadsdeelvoorzitter Egbert de Vries samen met Hans Lubberding, directeur Olympisch Stadion, de laatste steen op het voorplein. Met deze handeling wordt het vernieuwde Stadionterrein officieël geopend! Bovendien wordt deze dag ook het nieuwste Cruyff Court 'Olympisch Stadion Veld' in gebruik genomen.

Flyer Stadionterrein

Plek van ontmoeting

De feestelijkheden zijn een mooie gelegenheid om een kijkje te komen nemen op de plek waar het stadsdeel sinds 2005 heeft gewerkt aan een nieuwe `plek van ontmoeting'. Een plek voor alle leeftijden, alle culturen met de uitstraling van het Olympisch Stadion als stralend middelpunt.
Naast de diverse mogelijkheden voor buitenrecreatie op het vernieuwde terrein, zijn de zitcirkels verspreid over het terrein en de kunstzinnige lichtmasten en de verschillende zitcirkels verlichting rondom het Olympisch Stadion opvallende kenmerken.

Laat u verrassen en kom woensdag 4 juli naar het feestje op het Stadionterrein! De toegang is gratis.