Gemeente Gennep


Persberichten

Informatieavond voor starters op de woningmarkt Woensdag 4 juli organiseert gemeente Gennep een informatiebijeenkomst voor starters op de woningmarkt. Iedereen die voor het eerst een woning wil gaan huren of kopen is die avond van harte welkom in het gemeentekantoor van Gennep. Gemeente, woningcorporaties en makelaars presenteren dan hun plannen voor starterswoningen in Gennep. Ook wordt ingegaan op de mogelijkheden die starters hebben om hun kans op een woning optimaal te benutten.

Gemeente Gennep maakt afspraken met woningcorporaties en projectontwikkelaars over de te realiseren starterswoningen. Tijdens de informatiebijeenkomst gaan deze organisaties uitgebreid in op de plannen voor de korte en langere termijn.
De gemeente vindt het belangrijk dat de mensen, voor wie deze woningen bedoeld zijn, goed op de hoogte zijn van het beschikbare aanbod. Van de andere kant wil de gemeente ook graag van de starters zelf horen welke verwachtingen zij hebben en hoe de gemeente hen daarbij zou kunnen ondersteunen. Gemeente Gennep kent overigens geen startersleningen. Wel hanteert de gemeente een sociale grondprijs voor locaties waarop starterswoningen zijn voorzien.

De informatiebijeenkomst voor starters vindt plaats op woensdag 4 juli, aanvang 19.00 uur in het gemeentekantoor van Gennep, ingang Torenstraat. Nadere informatie is verkrijgbaar bij het Gemeenteloket: tel. (0485) 49 41 41, e-mail: gemeente@gennep.nl.