Gemeente Arnhem

Ondertekening Intentieovereenkomst tussen de GNEM en de gemeente Arnhem (29-06-2007)
Op woensdag 4 juli a.s. ondertekenen de burgemeester van Arnhem en de twee directeuren van
Glasvezel Netwerk Exploitatie Maatschappij (GNEM), Jordi Nieuwenhuis en Eric Vos, een gemeenschappelijke intentieverklaring. Hierin spreken de gemeente Arnhem en GNEM de gemeenschappelijke intentie uit om alle woningen in Arnhem op glasvezel aan te sluiten. In totaal betreft dit 66.400 woningen, waarvan ongeveer een derde particulier bezit is en twee derde huurwoningen.

De gemeente Arnhem ziet met de verglazing van alle woningen in Arnhem een goede mogelijkheid om een impuls te geven aan de sociaal-economische ontwikkeling van de stad. De Arnhemmers krijgen hierdoor de beschikking over een snelle en duurzame verbinding. GNEM prijst de gemeente Arnhem voor deze toekomstgerichte visie. Directeur Eric Vos: Glasvezel is geschikt voor aansluiting van telefoon, televisie en internet. Met deze snelle infrastructuur kunnen de inwoners eenvoudig gebruik maken van verschillende economische, educatieve en zorgvoorzieningen. Telecommunicatiebedrijf XMS levert de diensten die via het GNEM-netwerk beschikbaar komen.

In Arnhem heeft GNEM inmiddels 3.769 Arnhemse woningen van de woningbouwcorporatie Portaal op glasvezel aangesloten. GNEM verwacht begin 2008 alle 5.178 woningen van Portaal op haar glasvezelnetwerk te hebben aangesloten, waarvan er circa 650 woningen zijn gesitueerd in de wijk De Laar. Ook de huishoudens uit De Laar die niet in een Portaalwoning wonen, hebben inmiddels een aanbod ontvangen voor een gratis glasvezelaansluiting. Bij voldoende belangstelling van deze bewoners zal GNEM medio juli besluiten om over te gaan tot verglazing van de rest van De Laar.
Hierna is de planning om de wijken Burgemeesterswijk, Hoogkamp en Heyenoord aan te sluiten; gezamenlijk tellen zij 3664 woningen.