Gemeente Rotterdam

2 juli 2007

Uitnodiging

Presentatie eindrapportage Jobs First

Op woensdag 4 juli 2007 ontvangt wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) het eerste exemplaar van de eindrapportage Jobs First.

Jobs First is een innovatief project van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Rotterdam (SoZaWe) en Pameijer, waarin werklozen met psychische problemen en een zeer grote afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt worden naar werk. TNO heeft onderzoek gedaan naar de resultaten van Jobs First. In het onderzoek zijn de resultaten van begeleiding van een interventiegroep afgezet tegen die van een controlegroep. De controlegroep is op reguliere wijze door SoZaWe Rotterdam ondersteund. Bij de interventiegroep is gebruikgemaakt van een bemiddelingstechniek met intensieve coaching en een stageplaats via Jobs First. Bij de interventiegroep is een significant hogere uitstroom naar werk te zien: circa 40% van de deelnemers is tijdens of na het traject gestart met betaald werk, vrijwilligerswerk of een opleiding. Vragen waar het onderzoek verder antwoord op geeft zijn onder meer: hoe is het zoekgedrag van een kandidaat naar een opleiding en/of werk? Hoe ervaart iemand de werkhervatting? Wat is de mate van zelfeffectiviteit? En hoe gaat de kandidaat om met tegenslag?

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd bij de presentatie van het de eindrapportage Jobs First aanwezig te zijn. Deze vindt plaats op woensdag 4 juli 2007 om 14.00 uur in Hotel New York, zaal Tuschinski, Koninginnehoofd 1, Rotterdam.

noot voor de redactie/