Ingezonden persbericht


Persbericht

Glasvezelaansluiting voor kleinste gemeenschap in Nederland

Burgemeester Koelewijn sluit Dijkerhoek aan op glasvezelnet

Rijssen-Holten, 4 juli 2007 - Afgelopen dinsdag 3 juli gaf burgemeester B. Koelewijn de start voor het aansluiten van alle circa tachtig huishoudens in de dorpskern van Dijkerhoek op het glasvezelnetwerk van NEM|Rijssen-Holten (een aan Reggefiber BV gelieerd bedrijf). Met één druk op de knop blies hij de eerste glasvezelkabels de grond in. Dijkerhoek, een gemeenschap in de gemeente Rijssen-Holten, is hiermee de kleinste gemeenschap in Nederland die is aangesloten op glasvezel. Ter opluistering van het evenement lieten de leerlingen van basisschool OBS Dijkerhoek ballonnen op om de start in de wijde omgeving zichtbaar te maken. Ook de school profiteert binnenkort van het besluit om communicatie via glasvezel in Dijkerhoek mogelijk te maken. Reggefibers Herman van Voorst licht het belang voor het onderwijs toe: "Veeltoepassingen in het onderwijs, met name die waarbeeld bij nodig is, vragen immers om ruime bandbreedte. Ook 'leren opafstand' is met deze aansluiting technisch mogelijk geworden."

Gemeentelijke Impuls
"Deze aansluiting is een logisch vervolg op ons beleid op het gebied van breedband en ICT in de samenleving", aldus burgemeester Koelewijn. Enkele jaren geleden begon de gemeente met het stimuleren van de aanleg van glasvezel, onder meer op bedrijventerreinen De Mors in Rijssen en Vletgaarsmaten in Holten. Ook werden diverse overheidsgebouwen al door glasvezel met elkaar verbonden. Na Dijkerhoek staat ook aansluiting in de rest van gemeente Rijssen-Holtenop de planning. "We zullen als gemeente ook in de toekomst dergelijke projectenactief blijven stimuleren, want glasvezel is van belang voor het sociale leefklimaat."

Maatschappelijk belang
De behoefte aan telecommunicatietoepassingen ter verrijking van het leefklimaat op gebieden als wonen en werken, educatie en recreatie, sociale en medische zorg groeit snel in onze samenleving. Glasvezel is nodig om de komende jaren gebruik te kunnen maken van nieuwe communicatiemogelijkheden, zoals beveiliging op afstand, teleleren en bijvoorbeeld zorg op afstand. Daarmee draagt NEM|Rijssen-Holten als aanbieder van glasvezel bij aan het leefklimaat in Dijkerhoek. De aansluiting van het glasvezelnet op diverse digitale marktplaatsen binnen de regio betekent rechtstreekse communicatie met scholen, zorginstellingenen bedrijven die al langer over glasvezelaansluitingen beschikken.

EINDE

Over Rijssen-Holten
Rijssen-Holten is een levendige gemeente met bijna 37.000 inwoners. De gemeente ligt in een prachtige regio en heeft veel natuurschoon. Het is er goed werken, wonen en recreëren. Rijssen-Holten ontwikkelt zich tot een moderne, naar buiten gerichte gemeente. Vanuit een goed functionerende organisatie en een open werkklimaat wordt gestuurd op resultaten en op samenwerken.

Over NEM|Rijssen-Holten
NEM|Rijssen-Holten beheert en exploiteert het glasvezelnetwerk. Het glasvezelnetwerk is een open netwerk en is toegankelijk voor alle gebruikers en vormen van dienstenaanbod. Met een hoogwaardige en toekomstvaste infrastructuur wil NEM|Rijssen-Holten consumenten op een betrouwbare manier toegang bieden tot technologische en innovatieve producten en diensten. NEM Rijssen-Holten is een initiatief van de Reggefiber Groep.

Over Reggefiber
Reggefiber is een organisatie gespecialiseerd in aanleg- en exploitatie van glasvezelnetwerken. Reggefiber heeft de ambitie om breedband voor iedereen in Nederland beschikbaar te maken. Hiervoor legt zij in heel Nederland open glasvezelnetwerken aan.