Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 04-07-2007

Insluiping
EMMEN Dinsdagmorgen werd uit een niet afgesloten woning aan de Zuidlaarderbrink een spelcomputer met spelletjes weggenomen. Tijdens afwezigheid van de 18-jarige eigenaar werden de goederen tussen 07.00 en 09.00 uur gestolen. De jongeman deed aangifte van diefstal. (07-155809)

Ernstige aanrijding met letsel
BORGER Een 19-jarige autobestuurster uit Barger Compas en haar 19-jarige vriend uit Zwartemeer, raakten dinsdagmiddag gewond bij een aanrijding op de kruising van het Nuisveen met de N374. Het stel dat over het Nuisveen reed en de betreffende kruising over wilde steken zag een van rechts, over de N374, naderende auto over het hoofd. Deze werd bestuurd door een 41-jarige vrouw uit Zweeloo. Een aanrijding was het gevolg waarbij het duo ernstig gewond raakte. Beiden raakten bekneld en werden door brandweer-, traumaheli- en ambulancepersoneel uit het voertuig bevrijd. Zij werden met onbekend letsel met een ambulance overgebracht naar het UMCG. De 41-jarige bestuurster uit Zweeloo kwam met de schrik vrij.

Politie bekeurt dronken man
MEPPEL De politie heeft dinsdagavond een man bekeurd voor openbare dronkenschap. De 30-jarige inwoner van Meppel werd ladderzat aangetroffen op de Comm. De Vos van Steenwijklaan. (07-155996)

Auto door brand beschadigd
VRIES Een dinsdagmorgen op een parkeerplaats aan de Veenweg geparkeerde personenauto raakte door brand beschadigd. Nadat de 44-jarige uit Meeden afkomstige bestuurster haar auto had geparkeerd, constateerde ze een kwartiertje later dat deze aan de binnenzijde vlam had gevat. Voordat de brandweer ter plaatse kwam wisten omstanders de binnenbrand te blussen. Een oorzaak werd niet gevonden. De auto moest worden afgesleept door een bergingsbedrijf. (07-155865)

Politie bekeurt verkeersovertreders
HOOGEVEEN Dinsdagmiddag werden in een uurtje tijd zeven verkeersovertreders bekeurd voor het negeren van een geslotenverklaring. In verband met wegwerkzaamheden op de Stephensonstraat is daar een bord geslotenverklaring geplaatst waardoor de weg tot 18 juli as. een eenrichtingsweg is geworden. Na meerdere klachten zal de politie daar de komende tijd vaker controleren. (07-155979)

Verkeersongeval en rijden zonder rijbewijs
EMMEN Een 30-jarige Emmenaar botste dinsdagmiddag met zijn auto tegen op de Nijkampenweg staande schutting. De man verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Na onderzoek bleek tevens dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij werd bekeurd. (07-156000)

Aanrijding met letsel
RUINERWOLD Een 68-jarige autobestuurder uit Epe veroorzaakte dinsdagavond een aanrijding op de kruising van de Koekangerweg met de Wold AA weg. De man reed met zijn echtgenote over de Koekangerweg en verleende op de kruising geen voorrang aan een van links, uit de richting van Oostende komende 74-jarige autobestuurder uit De Wijk. Deze werd vergezeld door zijn 70-jarige echtgenote. Een aanrijding was het gevolg waarbij het echtpaar uit De Wijk door de brandweer uit hun voertuig moest worden bevrijd. Ze werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De 57-jarige echtgenote van de man uit Epe werd eveneens met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. (07-156030)

Inbraak waarbij vermoedelijk daders zijn ontkomen DALEN In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een kledingzaak aan De Waag. Door een toegangsdeur te vernielen konden de daders binnen komen. De buit bestond uit kleding, geld en een laptop. Nadat een getuige een omschrijving van een verdachte auto, van een in Friesland afkomstige diefstal, aan de politie door kon geven, werd op grote afstand een soortgelijke auto aangetroffen op de A37 richting Hoogeveen. Uiteindelijk wist deze met grote snelheid te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in. (07-156089)

Tasjesroof
ASSEN Dinsdagavond werd een 88-jarige inwoonster van Assen overvallen. De vrouw fietste van de Groningerstraat in de richting van de Groningerdwarsstraat. Een onbekende jongeman kwam haar hier achterop fietsen en graaide haar tas uit haar fietstas. De dader keerde en fietste terug richting Groningerstraat en sloeg af richting centrum. Het voorval vond plaats tussen 20.15 en 20.30 uur en werd gepleegd door een blanke jongeman van ongeveer 18 jaar oud. Hij droeg een lichtgroen t-shirt en een lichtkleurige broek. De buit bestond uit regenkleding en diverse reisbescheiden. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving via 0900-8844. (07-156053)

Overval op pinnende man
ASSEN Op dinsdagavond, tussen 21.00 en 21.10 uur, werd op de Triade een 53-jarigeAssenaar overvallen. De Assenaar die zojuist geld had gepind werd hiervan beroofd door een hem onbekende man. Deze fietste hem voorbij en griste het gepinde geld, 50, en zijn portemonnee uit zijn handen. Het gaat om een blanke jongeman, 20 a 25 jaar oud en ongeveer 1.80 1.85 lang. Hij droeg een wit t-shirt, blauwe spijkerbroek en witte gymschoenen. Mogelijk droeg hij ook een baseball cap. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (07156056)

Vernielingen aan autos
EMMEN Dinsdag werden er 7 autos vernield aan de Warmeerweg. Na onderzoek bleek dat de geparkeerde voertuigen met een scherps voorwerp waren bekrast. De politie stelt een onderzoek in. (07-156029)

Politie houdt man aan terzake huiselijk geweld
ASSEN Dinsdagavond heeft de politie een 43-jarige Assenaar aangehouden terzake huiselijk geweld. De man wordt er van verdacht zijn 50-jarige vriendin en haar 26-jarige dochter te hebben mishandeld. De man werd na aanhouding ingesloten. (07-156035)

Autodiefstal en woninginbraak
HAVELTE Woensdagmorgen ontdekte een 41-jarige bewoner van de Wulpenweg dat zijn auto ontvreemd was. Deze had de man dinsdagavond op de oprit naast de woning geparkeerd en afgesloten. Na onderzoek bleek tevens dat er een inbraak in de woning had plaatsgevonden waarbij de autosleutels en een tas met daarin een mobiele telefoon ontvreemd waren. (07-156103)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280