Politie Zeeland


---


Z-2205-2007 Twee aanrijdingen in IJzendijke
In IJzendijke vonden dinsdagavond kort na elkaar twee aanrijdingen plaats.
Rond 19.15 uur reed een 50-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen over de N61, richting Schoondijke. Hij remde af en wilde linksaf slaan de Zevenhofstedenstraat in juist op het moment dat hij werd ingehaald door een 18-jarige automobilist uit de gemeente Sluis. Een aanrijding was het gevolg waarbij beide auto's beschadigd raaken. Ter plaatse geld een inhalingsverbod ivm doorgetrokken streep.
Op hetzelfde kruispunt vond rond 20.30 uur de tweede aanrijding plaats.
Een 18-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen kwam aanrijden over de Zevenhofstedenstraat en verleende op de kruising met de N61/Willemsweg geen voorrang aan een 35-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen. Beide auto's kwamen na de aanrijding in de sloot tot stilstand. Twee ter plaatse gekomen ambulances verzorgde de inzittenden, die last hadden van beenletsel en hoofdpijn. De 18-jarige bestuurder en een 19-jarige inzittende zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

W-2206-2007 Rijbewijs ingevorderd, Veere
Bij een alcoholcontrole op de Veerseweg is woensdag rond 01.00 uur een 40-jarige automobiliste uit de gemeente Veere betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Uit de blaastest op straat bleek dat ze teveel alcohol had gedronken waarna de vrouw werd meegenomen naar het bureau voor een tweede test. Hieraan weigerde ze haar medewerking te verlenen waarna haar rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. Daarna is ze weer in vrijheid gesteld.

Z-2207-2007 Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren, Cadzand
Op de Lange Strinkweg is woensdag omstreeks 04.00 uur een 20-jarige automobilist uit de gemeente Sluis betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
De uitslag van de ademanalyse was 530 ugl. Omdat de 20-jarige man een beginnend bestuurder is en de uitslag boven de 350 ugl is, moest hij zijn rijbewijs inleveren.

---- --