Ingezonden persbericht


persbericht

Endemol Spanje gebruikt Toshiba TEC Point of Sales systeem in nieuw televisieprogramma

Amersfoort, 4 juli 2007 - Toshiba TEC Corporation, wereldwijd toonaangevend leverancier van automatiseringsoplossingen voor retail en industrie, is in zee gegaan met Zeppelin TV, een afdeling van het Europese productiehuis Endemol in Spanje, om hun ST 70-point of sales touchscreens te gebruiken in een nieuw spelprogramma op televisie. Zeppelin TV gebruikt op dit moment 16 ST-70 spelmonitoren met touchscreen in het televisieprogramma 'Gente de Mente' ('Brain Survivor').

TOSHIBA TEC's ST-70 is oorspronkelijk ontwikkeld als POS-oplossing voor de horeca en kan uren functioneren zonder onderbreking, ook bij ruw gebruik. De POS-oplossing is bestand tegen verschillende temperaturen en is dan ook ideaal voor warme TV-studio's. Doordat er maar weinig bedrading nodig is om de ST-70 in te pluggen, zijn de TOSHIBA TEC touchscreens esthetisch zeer geschikt voor Zeppelin TV. De ST-70 werden verder geselecteerd vanwege het compacte ontwerp, het uiterst lage lawaainiveau en een full colour touchscreen in een MS Windows© omgeving.

Met de ST-70 beschikt het productiebedrijf over touchscreens die weinig onderhoud vergen en snel hersteld kunnen worden indien nodig. Met een garantie van zeven jaar kan Zeppelin TV de flexibele TOSHIBA TEC touchscreens ook voor toekomstige tv-producties gebruiken.

Over Endemol
Endemol is een globale leider in televisie en ander audiovisueel entertainment die actief is in 25 landen op vijf continenten. Het bedrijf bedenkt originele ideeën en biedt deze vervolgens aan bij de televisiezenders. Endemol gebruikt zijn creativiteit om kwalitatief hoogstaande shows te produceren met sterke merkwaarde. De waarde van de Endemol merken worden vervolgens ook voor andere media en communicatiekanalen gebruikt, zoals bijvoorbeeld, mobiele telefoons en breedbandinternet. Endemol N.V. is een beursgenoteerd bedrijf op Euronext Amsterdam.