Ministerie van Defensie

04-07-2007 12:25

INSTALLATIE RAAD VOOR CIVIEL-MILITAIRE ZORG

Staatssecretaris van Defensie, Cees van der Knaap, installeert donderdag 5 juli de Raad voor civiel-militaire Zorg en Onderzoek. Deze onafhankelijke raad gaat toezien op de veteranenzorg.

Defensie werkt bij de hulpverlening aan veteranen samen met civiele zorgleveranciers. Om het systeem van civiel-militaire zorg te optimaliseren is de hulp en ondersteuning van deze civiele partijen nodig.

Onder leiding van mevrouw Tiesinga-Autsema houdt de raad toezicht op en bewaakt de kwaliteit van het civiel-militair zorgsysteem voor de hulpverlening aan veteranen.

Verder bevordert de raad de samenwerking tussen betrokken partijen. Ook adviseert hij over wetenschappelijk onderzoek naar aandoeningen die een relatie hebben met uitzendingen. Daarvoor wordt tevens een programma-adviescommissie voor onderzoek ingesteld. Op deze manier wordt duidelijker wat er moet gebeuren met de voorbereiding en nazorg rondom uitzendingen.

De raad kan aanwijzingen geven en de staatssecretaris van Defensie, gevraagd en ongevraagd, adviseren.

De installatie vindt plaats in aanwezigheid van de voorzitter en leden van de raad, vertegenwoordigers uit het civiele zorgveld en van Defensie.