Universiteit van Amsterdam

Prof. dr. Dymph van den Boom benoemd tot rector magnificus en lid College van Bestuur UvA-HvA

De Raden van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam maken bekend dat prof. dr. Dymph van den Boom per 1 oktober 2007 voor een periode van vier jaar benoemd is tot rector magnificus/lid van het College van Bestuur van de UvA en de HvA. Het College van Bestuur bestaat dan uit voorzitter dr. Karel van der Toorn, vice-voorzitter drs. Paul Doop en rector magnificus Dymph van den Boom. De voornaamste bestuurlijke aandachtsgebieden van de rector magnificus zijn onderzoek en onderwijs.

Prof. dr. D.C. van den Boom (1951) studeerde psychologie en is binnen de pedagogische wetenschappen een nationaal en internationaal toonaangevend onderzoeker. Ze heeft een grote reeks publicaties op haar naam over onder andere ontwikkelingspsychologische thema's in de vroege kindertijd en ontwikkelingspsychopathologie. Van den Boom werkte aan verschillende universiteiten in de Verenigde Staten en aan de Universiteit Leiden. Ze bekleedde en bekleedt bestuurs- en adviesfuncties binnen en buiten de universiteit. Zo was zij onder andere lid van het Gebiedsbestuur Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), en bestuurslid van de landelijke onderzoeksschool Institute for the Study of Education and Human Development (ISED).

Interim-rector magnificus prof. dr. Jaap Zwemmer zal het rectoraat aan prof. dr. Dymph van den Boom overdragen tijdens een bijzondere universitaire bijeenkomst op maandag 1 oktober 2007.

Foto: Jeroen Oerlemans



Universiteit van Amsterdam