Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Begeleid wonen in Oud IJsselmonde

Maatschappelijke Opvang aan Bovenstraat

De deelgemeente IJsselmonde gaat samen met het Leger des Heils en woningcorporatie Woonbron een kleinschalige voorziening voor begeleid wonen voor maximaal 12 personen realiseren aan de Bovenstraat 176, bij de Van Brienenoordbrug. Naar verwachting komen eind 2007 de eerste nieuwe bewoners. Het gaat om mannen die om uiteenlopende redenen dak- en thuisloos geworden zijn, maar er hard aan gewerkt hebben om hun leven weer op te bouwen. Begeleid wonen is voor hen de laatste stap op weg naar zelfstandig wonen.

Convenant
Om de woonvoorziening voor iedereen zo goed mogelijk te laten functioneren, zal een beheercommissie een convenant met concrete afspraken en regels opstellen. In die commissie zullen alle betrokken partijen vertegenwoordigd worden, ook de direct omwonenden. Het convenant, dat de waarborg is voor het functioneren zonder overlast, wordt ondertekend voordat de woonvoorziening in gebruik wordt genomen.

Partners
De deelgemeente IJsselmonde neemt, in samenwerking met de gemeente Rotterdam, haar verantwoordelijkheid om maatschappelijke knelpunten in Rotterdam, zoals de zorg en opvang voor (voormalig) dak- en thuislozen, mede op te lossen. De deelgemeente wil, samen met haar partners, goede voorzieningen bieden aan mensen die dat nodig hebben, uiteraard zonder dat dit overlast veroorzaakt voor de omgeving. De voorziening voor begeleid wonen maakt deel uit van het stedelijke plan van aanpak Maatschappelijke Opvang. De gemeente Rotterdam en de deelgemeenten werken samen aan de verbetering van de situatie voor dak- en thuislozen. De aanpak moet ervoor zorgen dat voormalig dak- en thuislozen weer nieuwe perspectieven krijgen én dat er minder mensen dakloos worden.

Meer weten?
Meer informatie treft u aan in de folder Een eigen (t)huis die u kunt afhalen aan de informatiebalie van de deelgemeente aan de Groene tuin 317.

Folder Maatschappelijke Opvang in Pdf