Bve Raad



MBO Raad, AOC Raad en VO-raad:
"Investeringen noodzakelijk voor passend onderwijs"

De MBO Raad, AOC Raad en VO-raad doen een dringend beroep op de politiek om op korte termijn voldoende middelen vrij te maken zodat scholen iedere leerling passend onderwijs kunnen bieden. Dit schrijven de drie organisaties aan de Tweede Kamer in een reactie op de beleidsvoornemens van staatssecretaris Dijksma (OCW). Dijksma wil dat schoolbesturen vanaf 2011 voor ieder kind passend onderwijs kunnen leveren.

Budgetten bevroren
De organisaties constateren dat het aantal leerlingen dat passend onderwijs nodig heeft toeneemt, maar dat de budgetten bevroren zijn. Onder deze condities kunnen de scholen de zorgplicht niet op zich nemen. Voor de bonden was dit aanleiding om uit het overleg over passend onderwijs te stappen. Ze vinden verder praten zinloos als het kabinet geen extra geld beschikbaar stelt. De MBO Raad, AOC Raad en VO-raad zitten nog in het overleg, maar stuurden dus wel een brief aan de Tweede Kamer.

Brief MBO Raad, AOC Raad en VO-raad aan Tweede Kamer Brief staatssecretaris Dijksma aan Tweede Kamer: 'Uitwerking passend onderwijs'