Provincie Utrecht

verrassend een museum kan zijn!

Ontdek hoe verrassend een museum kan zijn!

4-7-2007 -

14 en 15 juli: Gratis Rondje Musea in de hele provincie Utrecht

Iedereen is in het weekend van 14 en 15 juli van harte welkom om een of meerdere van de 40 musea in de provincie Utrecht te bezoeken. Vorig jaar trok het Gratis Rondje Musea ruim 30.000 bezoekers. In het weekend zijn de musea te bezoeken met vrienden of familie zonder dat het een euro kost. De provincie Utrecht trakteert omdat zij iedereen een kijkje in de Utrechtse schatkamers gunt waar mensen misschien anders nooit komen.

Maar liefst 40 musea openen gratis hun deuren, verspreid over 19 gemeenten in de provincie Utrecht. Voorbeelden zijn typische lokale musea als het stadsmuseum IJsselstein, Dorestad in Wijk bij Duurstede, 't Vurhuus in het Utrechtse vissersdorp Spakenburg en Het Rondeel in Rhenen. Musea met een thematische insteek zijn o.a. het Cavaleriemuseum en Mondriaanhuis (Amersfoort), de Heksenwaag (Oudewater) en het Aboriginal Art Museum (Utrecht). Ook de Utrechtse kasteelmusea doen mee: Huis Doorn, Kasteel Groeneveld, Slot Zuylen en kasteel Amerongen. Kasteel De Haar doet deze keer niet mee vanwege de restauratie. In de stad Utrecht nemen onder andere deel aan de actie Volksbuurtmuseum Wijk C, Museum Sterrenwacht Sonnenborgh, Centraal Museum, Catharijneconvent, Universiteitsmuseum en het Moluks Historisch Museum.

Met dit Gratis Rondje hoopt de provincie op de eerste plaats meer publiek naar de Utrechtse musea te trekken. Jaarlijks stelt de provincie hiervoor EUR 100.000 beschikbaar. Het gratis museum weekend wordt twee keer per jaar georganiseerd in samenwerking met de deelnemende Utrechtse musea en Landschap Erfgoed Utrecht (voorheen Erfgoedhuis). Het volgende weekend is 13 en 14 oktober.

Gratis Museumfolder
Alle informatie en de gratis te downloaden folder vindt u op www.gratisrondjemusea.nl. De gratis folder is te bestellen bij de verkoop@provincie-utrecht.nl, tel. 030-258 22 28. De folder is ook verkrijgbaar bij alle deelnemende musea en lokale VVV's in de provincie Utrecht.

Meer informatie: Wilma Heideman, telefoon 030 258 26 23