Verbond van Verzekeraars

Doe mee en win een pensioenspreekuur

Met het begin van de zomer, is ook de Stichting Pensioenkijker.nl een nieuwe weg ingeslagen. Onder de noemer 'de Pensioenkijker komt naar je toe deze zomer', heeft de stichting een prijsvraag uitgeschreven die werkgevers moet helpen bij de pensioenvoorlichting aan hun werknemers.

Volgens de stichting informeert bijna een kwart (23%) van de werkgevers in Nederland zijn medewerkers nooit over hun pensioen. Een kwalijke zaak, "want", zo redeneert de stichting, "in de nieuwe Pensioenwet staat heel duidelijk dat de werkgever en de pensioenuitvoerder samen verantwoordelijk zijn voor de communicatie. Ze worden, met andere woorden, verplicht de werknemers beter te informeren over het pensioen".

Gratis advies
Bedrijven kunnen sinds vorige week meedoen aan een speciale prijsvraag waarmee ze een pensioenspreekuur kunnen verdienen. Tijdens dat spreekuur geven onafhankelijke pensioendeskundigen antwoord op vragen van medewerkers en leggen ze bovendien in begrijpelijke taal uit hoe het met hun pensioen zit. In totaal geeft de Pensioenkijker tot en met september drie gratis pensioenspreekuren weg. De prijsvraag is te vinden op www.pensioenkijker.nl.

Verzekerd!, juli 2007