Gemeente Capelle a/d IJssel

Informatiebijeenkomst Begeleid wonen op de Aïda

Op dinsdagavond 26 juni kwamen ruim 65 mensen naar de informatiebijeenkomst over het project Begeleid Wonen. Dit project is een woon-werk-leerarrangement voor Capelse jongeren van 18 tot en met
25 jaar die een steuntje in de rug kunnen gebruiken op weg naar zelfstandigheid. Dit voorgenomen project wordt gevestigd op de Aïda, in Schollevaar-Oost. Tijdens de informatiebijeenkomst in wijkcentrum Schollevaar werd duidelijk dat veel mensen zich zorgen maken over de gevolgen van het project voor de wijk.

Het project is geïnitieerd door de gemeente Capelle aan den IJssel. Com·wonen en het Leger des Heils zijn bij dit project betrokken om het mede vorm te geven. Namens de gemeente gaf wethouder Aart-Jan Moerkerke uitleg over het project. Ook namens het Leger des Heils en Com·wonen waren afgevaardigen aanwezig om onduidelijkheden op te helderen.

De bijeenkomst werd bezocht door bewoners van de Aïda, wijkbewoners en andere geïnteresseerden. Zij stelden veel vragen over het project, maar nog meer over de leefbaarheid en toekomst van de wijk.

Naast een uiteenzetting van het project werd door de wethouder uitgelegd dat het project voorgenomen is. De gemeenteraad neemt namelijk op 9 juli a.s. een besluit over de financiering van dit projectvoorstel. Ook werd door hem en het Leger des Heils uitgelegd dat in dit project wordt gewerkt met een zogeheten beheercommissie. Hiervoor worden duidelijke afspraken gemaakt met een vertegenwoordiging van omwonenden, bewoners, het Leger des Heils, de gemeente, de politie en Com·wonen over o.a. de voorwaarden waaronder het project Begeleid Wonen binnen de wijk moet functioneren. Ook werden aanwezigen door het Leger des Heils uitgenodigd om eens een kijkje te nemen bij een vergelijkbaar project, elders in het land, zodat men kan zien hoe dat gaat en met deze jongeren kan spreken.

Verslag bijeenkomst begeleid wonen

Een verslag van deze informatieavond kunt u hier downloaden door te klikken op verslag bijeenkomst begeleid wonen (pdf).

Een papieren versie kunt u aanvragen bij: De gemeente Capelle aan den IJssel, T.a.v. L. Joziasse, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Een e-mail sturen kan ook aan
l.joziasse@capelleaandenijssel.nl. Vergeet niet uw naam en adres te vermelden en verslag bijeenkomst begeleid wonen.