Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn -  Politie zoekt grijze Peugeot 206             |
De politie Apeldoorn vraagt informatie over twee incidenten waarbij een grijze Peugeot 206 is gesignaleerd. Bij het eerste incident werd zondagnacht (1/7) een jongeman met een mes gestoken. Maandagavond (2/7) kreeg de politie een melding dat uit een soortgelijke auto met een luchtdrukwapen op een bromfietser was geschoten. Mogelijk gaat het om dezelfde bestuurder en uw informatie is welkom op 0900 - 8844.

Bij het eerste incident dat omstreeks 04.00 uur op de Prins Willem Alexanderlaan plaats vond, raakte een 23-jarige Apeldoorner na een verkeersconflict gewond. Hij fietste met vrienden naar huis en werd op de kruising met de Wilhelmina Druckerstraat bijna aangereden door een automobilst. Er ontstond een woordenwisseling en een handgemeen. De automobilist reed daarna weg richting de Kalverstraat, waarna de Apeldoorner pas merkte dat hij gestoken was. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld.

Maandagavond kreeg de politie rond 22.30 uur een melding dat vanuit een grijze Peugeot 206 was geschoten. Dit was gebeurd op de hoek van de Eendrachtstraat met de Arnhemseweg. Op dat moment had daar een bromfietser gereden, maar hij heeft mogelijk niets van het voorval gemerkt.

De politie is een onderzoek gestart. Het is niet duidelijk of het om één en dezelfde Peugeot 206 gaat. De politie zoekt contact met de bromfietser en mensen die iets hebben gezien wat in verband kan worden gebracht met beide incidenten. Men wordt verzocht te bellen met 0900 - 8844.

|     |Apeldoorn - Drankrijder betrapt                           |
Een 27-jarige automobilist uit Apeldoorn bleek woensdag 4 juli rond 00.15 uur bij een politiecontrole op de Regentesselaan onder invloed van alcohol. Hij blies 0,61 promille.

De man werd staande gehouden omdat hij tegen het verkeer in op de Regentesselaan reed. Voor beide feiten kreeg hij een bekeuring.

|     |Apeldoorn - Woninginbraken                                |
Bij een inbraak in een woning aan de Bosweg hebben onbekenden in de nacht van zondag (1/7) op maandag (2/7) verschillende goederen weggenomen. Ook aan de Voorlandseweg werd ingebroken en de politie onderzoekt beide feiten.

De daders konden in de woning komen door een raam open te breken. In de woning werden kasten en laden doorzocht, waarna de daders er met een fotocamera, een videocamera, een mobiele telefoon en geld vandoor gingen.

Bij een inbraak in een woning aan de Voorlandseweg hebben onbekenden in de nacht van dinsdag op woensdag (4/7) een laptop en een mobiele telefoon weggenomen. De bewoner hoorde omstreeks 04.00 uur lawaai in zijn woning en ontdekte dat er was ingebroken in zijn woning. De daders konden vermoedelijk in de woning komen door via de brievenbus de deur te openen.

|     |Apeldoorn - Snelheidscontrole naar aanleiding van klachten|
Naar aanleiding van klachten uit de buurt heeft de politie op dinsdag 3 juli een snelheidscontrole gehouden op de Looiersdreef en de Imkersdreef.

Negen automobilisten kregen een bekeuring omdat ze te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 48 km/uur. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 30 km/uur.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --