Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 165

datum: 4 juli 2007

Subsidie verbetering toegankelijkheid woon- en openbare gebouwen

Eigenaren van woongebouwen en van openbare gebouwen kunnen subsidie aanvragen om de toegankelijkheid van hun gebouw te verbeteren voor mensen met een lichamelijke functiebeperking. Dit kan twee maal per jaar: voor 1 februari en voor 1 september. De aanvraag loopt via de gemeente.

Voor appartementencomplexen bedraagt de subsidie maximaal 25% van de werkelijk gemaakte kosten. Voor openbare gebouwen is dit 50%. Er geldt een subsidieplafond van E 812.500. De subsidie komt voort uit de gemeentelijke verordening verbetering toegankelijkheid woongebouwen en openbare gebouwen.

Openbare gebouwen
Naast eigenaren van woongebouwen kunnen ook eigenaren van openbare gebouwen gebruik maken van subsidie voor het toegankelijk maken van het gebouw voor mensen met een lichamelijke functiebeperking. Een voorwaarde is dat het gebouw in eigendom is van een organisatie zonder winstoogmerk. Het gebouw moet dienen voor sportactiviteiten, sociaal-culturele activiteiten, welzijnsactiviteiten of als zorgsteunpunt.

Aanvraag en informatie
Voor meer informatie over de regeling of het verkrijgen van een aanvraagformulier, kunt u contact opnemen met de Gemeente Amersfoort, mevrouw M. Zuiderwijk (telefoon 033 469 50 38, zoekwoord "subsidie").

Informatie: Nandus van der Sluijs, communicatieadviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 50 11 of e-mail n.vandersluijs@amersfoort.nl.

---- --