Gemeente Grave

Tijdelijke camperstandplaats Grave

Het campertoerisme is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in hun vrije tijd met de camper langs diverse toeristische trekpleisters te reizen en hier één of meerdere nachten te verblijven. De gemeente Grave besteedt veel aandacht aan toerisme en recreatie en daarom heeft het college besloten voor deze groep toeristen nabij het centrum van Grave een tijdelijke camperstandplaats aan te wijzen.

De tijdelijke camperstandplaats ligt op de parkeerplaats aan de Pater van den Elsenstraat. Deze locatie is gemakkelijk te bereiken vanaf de N324 en ligt op 100 meter afstand van de fraaie jachthaven van Grave. Ook de historische binnenstad, met haar vele winkels en horecagelegenheden, ligt op loopafstand.

Campers mogen maximaal 72 uur op de aangewezen locatie staan. Omdat het om een tijdelijke standplaats gaat, zijn er geen voorzieningen aanwezig. Ook wordt er geen staangeld geheven.

Bekeken wordt hoe vaak er van deze tijdelijke plaats gebruik wordt gemaakt. Aan de hand van deze gegevens wordt de capaciteit bepaald van een permanente camperstandplaats in de toekomst.

Informatie Dhr. E. Zijlstra, cluster Ruimtelijke Ontwikkeling (0486) 477 266 e.zijlstra@grave.nl