Gemeente Venray


04 juli 2007

Kap bomen langs de Kempweg

Naar aanleiding van de overlast van elzenbomen langs de Kempweg heeft de gemeente besloten om vooruitlopend op de geplande reconstructie van de Kempweg (riolering, trottoir en rijweg) de bomen te kappen. Het betreft de bomen in het gedeelte tussen de Westsingel en de Helfrichstraat. Bewoners van de Kempweg hebben de gemeente gevraagd de bomen te kappen omdat zij veel overlast veroorzaken.

De bomen (elzen) op de Kempweg wortelen ondiep en oppervlakkig met veel fijne wortels. Door het opdrukken van de verharding veroorzaken de elzen gevaarlijke situaties voor voetgangers, rolstoelgebruikers en kinderwagens. Ook het riool zit regelmatig verstopt door wortels en elzenproppen.

Daarnaast ondervinden de aanwonende dus veel hinder van de bomen. De eerder verleende vergunning voor de bomenkap is inmiddels verlopen omdat de reconstructie van de Kempweg is uitgesteld. Daarom heeft de gemeente besloten om de vergunning te verlengen. Tegen de verlenging kunnen belanghebbende bezwaar aantekenen.

Rooien en nieuwe aanplant

Volgens planning worden de bomen in september gerooid. De plantgaten in het trottoir worden tijdelijk (tot de reconstructie) voorzien van tegelverharding. Gelijktijdig met de reconstructie is voorzien in het aanplanten van nieuwe bomen van een andere dieper wortelende soort.