Gemeente Venray


04 juli 2007

Gemeente Venray gaat Economische Visie opstellen

De gemeente Venray gaat aan de slag met het opstellen van een economische visie. Het document moet een beeld geven van de huidige economische positie en toekomstige wenselijke economische ontwikkeling van Venray. De visie wordt opgesteld omdat de gemeente behoefte heeft aan een eigen economische visie, zeker gezien de vele ontwikkelingen die zich momenteel op regionaal niveau voordoen. De nota wordt begin 2008 aan de gemeenteraad aangeboden.

Wethouder Heldens die economische zaken in zijn portefeuille heeft, verwoordt het aldus: "We zijn in de Regio Venlo druk bezig om de economie te stimuleren en ons gezamenlijk zowel binnen als buiten de regio te profileren. Waar we behoefte aan hebben is een visie op de rol die Venray bij al deze activiteiten zou moeten spelen en waar onze kansen daarbij liggen. De Regio Venlo zelf heeft kort geleden een strategische agenda opgesteld. Met onze economische visie willen we invulling geven aan de positie van Venray in die agenda. De nota zal dan ook antwoord moeten geven op vragen als: welke kansen en bedreigingen doen zich op economisch gebied voor, welke economische sectoren dient Venray te stimuleren en wat betekent dit voor de toekomstige behoefte aan bedrijventerrein, voor de regionale arbeidsmarkt en voor het onderwijsaanbod ?"

De gemeente vindt het waardevol ook externe partijen bij de opstelling van de visie te betrekken. Zo komt er in het najaar een conferentie over dit thema en wordt er een Gemeentebrede overlegtafel rond het onderwerp georganiseerd.