Gemeente Westvoorne


Burgemeester Westvoorne huldigt kampioen
Michael-Vingerling.jpg

Burgemeester Peter de Jong en wethouder Hans van Lith van de gemeente Westvoorne hebben maandagavond 3 juli jl. de Rockanjese wielrenner Michael Vingerling gefeliciteerd in verband met zijn behaalde Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg op 17 juni jl in Oudenbosch.

Tijdens een informele bijeenkomst op het gemeentehuis te Rockanje kreeg hij uit handen van burgemeester De Jong een horloge met het gemeentewapen van Westvoorne, Tijdens de wielerronde van Oostvoorne hebben 6 renners die deelnamen aan de Tour de France eenzelfde horloge gehad. Laten we hopen dat we jou ook ooit in s werelds grootste wedstrijd aan de start zien komen. Hiermee sprak burgemeester De Jong zijn waardering uit voor de prestaties van het Rockanjese wielertalent. Je doet het natuurlijk voor jezelf zo sprak de burgemeester maar door je prestaties worden ook Rockanje en de gemeente Westvoorne in één adem genoemd, dus maak je niet alleen reclame voor jezelf als renner maar ook voor onze gemeente! Namens het wielercomité Rockanje waren Cor Noordermeer en Jaap Visser aanwezig om de wielrenner te feliciteren.

Michael Vingerling, in gezelschap van zijn ouders, opa en oma Vingerling en vriendin Vanity, is in zijn ogen toe aan de belangrijkste periode van het wielerseizoen. Donderdag 5 juli vertrekt hij naar het Duitse Cottbus (100 km onder Berlijn) om daar van 11 t/m 16 juli deel te nemen aan de Europese kampioenschappen wielrennen op de baan. Na een weekje Rockanje vertrekt hij op 24 juli naar het Mexicaanse Aguascalientes om van 4 t/m 12 augustus deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen wielrennen op de baan voor junioren. Op de vraag van burgemeester De Jong hoe zijn kansen liggen trok de wielrenner weifelend zijn schouders op. Het is pas de eerste maal dat ik op zon groot internationaal toernooi uitkom en ik weet dus niet hoe de concurentie wereldwijd is, maar ga er maar vanuit dat ik mijn best doe. De renner van de PRC Delta heeft afgelopen winter wel deelgenomen aan enkele internationale wedstrijden maar kende vooral tegenstand uit Duitsland, Engeland, Denemarken en België. Vooral op het onderdeel koppelkoers maakte hij met Nick Stöpler (Woerden) furore. Daarnaast was hij in maart op uitnodiging in Kaapstad (Zuid Afrika) waar hij zegevierde op het onderdeel keirin en de zege in de scratch behaalde. Michael zal zowel vanuit Duitsland als Mexico zijn volgers op de hoogte houden op zijn eigen website: www.michaelvingerling.nl