Gemeente Rotterdam

De geplande werkzaamheden aan het tramspoor op de Nieuwe Binnenweg noordzijde, tussen de Westersingel en de Mathenesserlaan, worden vanaf half januari 2008 uitgevoerd. Deze afspraak heeft wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer en Vervoer) gemaakt met bewoners en ondernemers van de Nieuwe Binnenweg en de RET.

Om ondernemers en bewoners tegemoet te komen, is de omvang van het werk kritisch bekeken en beperkt tot de spoorbogen ter hoogte van de Westersingel en de Van Speijkstraat. De werkzaamheden nemen nu 3 tot 4 weken in beslag, in plaats van 9 weken. Op het tramtracé tussen beide bogen wordt een snelheidsbeperking ingesteld voor het (Citadis) tramverkeer.
Met ondernemers worden nadere afspraken gemaakt over geluidsoverlast, de bereikbaarheid van de Nieuwe Binnenweg, het afsluiten van zijstraten en oplossingen voor het dubbel geparkeerd staan bij laden en lossen.

Omleidingstracé TramPluslijnen 21 en 23
De RET was voornemens het eerste kwartaal 2007 de trambaan op de Nieuwe Binnenweg geschikt te maken voor de Citadis tram. Dit heeft geleid tot protest van de ondernemers, omdat zij de afgelopen jaren al veelvuldig zijn geconfronteerd met diverse werkzaamheden. Dit gedeelte van de Nieuwe Binnenweg, is het enige gedeelte waar de sporen nog niet op de vereiste spoorafstand liggen voor de bredere Citadis-tram (tramlijnen 21 en 23). Door het verruimen van de onderlinge spoorligging op de genoemde boogtracédelen, kan een goed TramPlus omleidingtracé via de Mathenesserlaan van oost naar west worden gerealiseerd.

Bron: Bestuursdienst, 04-07-2007