Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060719830

Vragen van het lid Jasper van Dijk (SP) aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, van Justitie, van Verkeer en Waterstaat en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over Blik op de Weg. (Ingezonden 3 juli 2007)


1
Wat is uw oordeel over het bericht: "Blik op de Weg nu zelf aan de kant gezet"? 1)


2
Hoe oordeelt u over het bericht dat Blik op de Weg dreigt te verdwijnen omdat politieregio's niet meer met het programma mogen samenwerken als gevolg van een advies van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM)? Hoe verhoudt zich dit tot de autonomie van de politieregio's?


3
Vindt u dat Verkeersofficier Koos Spee het recht heeft om de samenwerking met Blik op de Weg te stoppen omdat hij niet méér zendtijd en zeggenschap in het programma zou krijgen? Hoe verhoudt zich dit tot de wens van de makers van "Blik op de Weg" om journalistiek onafhankelijk te blijven?


4
Deelt u nog steeds de mening dat "persaanvragen zoveel mogelijk gehonoreerd moeten worden" en dat het verlenen van medewerking aan tv-programma's over verkeershandhaving wenselijk is, in het kader van voorlichting en verkeersveiligheid? 2)


5
Deelt u de mening dat Blik op de Weg niet neutraal is behandeld door een overheidsdienst, het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM), en dat het programma daardoor onterecht op een zijspoor wordt gezet? Kunt u uw antwoord toelichten?


6
Bent u bereid de gang van zaken rond Blik op de Weg en het BVOM op korte termijn te onderzoeken en aanbevelingen te doen?


1) Algemeen Dagblad, 5 april, 2007

2) Aanhangsel Handelingen nr. 995, vergaderjaar 2003-2004