NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

WWW.NOM.NL LIVE »
TxU Netwerkprogramma Maakindustrie omgedoopt tot 'De Verkenners' »

VKF III (100% dochterfonds N.V. NOM) stelt risicodragend kapitaal beschikbaar aan ALU-Bouw Fryslân V.o.F

ALU-Bouw Fryslân V.o.F.

ALU-Bouw wil zich in eerste instantie gaan richten op de verwerking van aluminium delen op grote luxe pleziervaartuigen. Initiatiefnemers zijn de heren P. Leenstra en J. van Slooten en mevrouw P.N. Hiemstra-Smit. De heren Leenstra en Van Sloten zijn reeds lange tijd werkzaam in dit marktsegment en hebben enkele jaren geleden (als kleine zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) de stap naar het zelfstandig ondernemerschap gezet.

Verschillende vaste opdrachtgevers hebben hen te kennen gegeven dat er behoefte en ruimte in de markt is voor een nieuw Noord Nederlands bedrijf dat zich gaat toeleggen op de verwerking van opbouwen/(deel)secties voor luxe pleziervaartuigen (lees: segment megajachten).

Mede met behulp van de kapitaalsinjectie vanuit VKF III worden de initiatiefnemers in staat gesteld om een dergelijk bedrijf op te starten. De activiteiten zullen worden ondergebracht in een nieuw te bouwen bedrijfspand in Franeker.

N.V. NOM

De NOM verstrekt risicodragende financiering en participeert in Noord-Nederlandse bedrijven, biedt begeleiding bij investeringen, subsidies en locatiekeuze, bevordert investeringen in Noord-Nederland en initieert projecten die de concurrentiekracht van het regionale bedrijfsleven vergroten. De NOM heeft circa 100 miljoen euro geïnvesteerd in ruim 120 ondernemingen die gevestigd zijn of zich gaan vestigen in Groningen, Fryslân of Drenthe.