Gemeente Tiel


Nieuwe directeur Schouwburg Agnietenhof

Burgemeester en wethouders van Tiel hebben de heer Ruud van Zuilen benoemd als directeur van Schouwburg Agnietenhof. Met de benoeming van Van Zuilen verwacht de gemeente Tiel opnieuw een ervaren en bevlogen theaterdirecteur in huis te hebben gehaald. Van Zuilen begint zijn werkzaamheden op 1 september 2007.

Ruud van Zuilen (1955) was tot voor kort directeur van Schouwburg Arnhem en Musis Sacrum. Daarvoor was hij onder andere directeur van Schouwburg De Lawei in Drachten.
Hij studeerde bestuurs- en organisatiewetenschappen in Nijmegen en volgde enkele jaren de Theaterschool in Amsterdam. In het verleden was hij zelf actief in de muziek- en theaterwereld als acteur, docent en muzikant. Van Zuilen is voorzitter van de VSCD Toneeljury, die de jaarlijkse acteursprijzen toekent zoals de Louis d'Or en Theo d'Or. Daarnaast was hij een aantal jaren bestuurslid van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) en voorzitter van de SPTC (Stichting Promotie Theater- en Concertbezoek).

Van Zuilen is na een uitgebreide procedure unaniem voorgedragen door de benoemings- en adviescommissie.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 03 juli 2007