Gemeente Enschede

Samen voor leefbaarheid en veiligheid

Woningcorporaties Domijn, Ons Huis, De Woonplaats, de politie en de gemeente Enschede zijn samen met bewoners het project `Samen voor leefbaarheid en veiligheid' in Enschede Zuid gestart. De eerste resultaten zijn zeer goed.

De wijkagenten en huismeesters/consulenten in Enschede Zuid hebben gezamenlijke spreekuren ingesteld. Samen met de bewoners zorgen zij voor een veilige en leefbare omgeving. Elke dinsdag of woensdag heeft de wijkagent met één van de acht wijkhuismeesters/consulenten één uur spreekuur. Bewoners kunnen naar dit spreekuur komen als ze een klacht hebben over leefbaarheid en veiligheid en alles wat hier mee te maken heeft, zoals afval, hondenpoep, geluidsoverlast of verkeerd geparkeerde auto's. Ook als bewoners ideeën hebben over verbetering van de wijk kunnen ze gebruik maken van dit spreekuur.

In februari 2007 is gestart met deze gezamenlijke spreekuren. De klachten die binnenkomen, worden besproken en aangepakt. De eerste resultaten van maart - mei zijn positief. Er is een aantal klachten binnengekomen via deze spreekuren, waarvan 80% al opgelost is.

WENS
Dit project maakt onderdeel uit van WENS, Wijkveiligheid Enschede. Door meerdere partners en bewoners, ondernemers, vertegenwoordigers en wijkraden ontstaat een completer beeld van veiligheid in wijken in Enschede. Knelpunten kunnen dan snel en doelgericht worden aangepakt. Het project WENS heeft als doel de veiligheid van de woon- en leefomgeving van bewoners in Enschede te verbeteren.

Inlichtingen voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met gemeente Enschede, afdeling communicatie, Leonie Postma, 053-4815548, 06-22654192

Bijlage(n)

Open 07-07-03_Folder_-_Wij_staan_voor_u_klaar.pdf in nieuw window 07-07-03_Folder_-_Wij_staan_voor_u_klaar.pdf

4 juli 2007