Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (4/7)

TILBURG, 4 juli 2007

Nog geen bruikbare tips Opsporing Verzocht

TILBURG: Dinsdagavond en vanmiddag in de herhaling heeft het programma Opsporing Verzocht voor de 2^e keer aandacht besteed aan de ongeregeldheden die ontstonden tijdens en na afloop van de wedstrijd Jong Nederland Jong Marokko die op dinsdag 22 mei jl. werd gespeeld in het Willem II stadion. In de uitzending van gisteravond werden zeven fotos getoond van supporters die na afloop van de wedstrijd zich misdragen hebben. Er kwamen tot op heden slechts twee tips binnen die bovendien niet bruikbaar zijn voor het onderzoeksteam

Maandag 2 juli jl. werd al bekend gemaakt dat naar aanleiding van de
1^e uitzending van Opsporing Verzocht negen verdachten werden aangehouden, hiervan hadden er zich na het programma al zeven zichzelf gemeld.

15-jarige jongen voor vierde keer betrapt op bromfiets

TILBURG: Voor een 15-jarige Tilburgse jongen kan de verjaardag vermoedelijk niet snel genoeg komen. De knaap werd gisteren op de Korenbloemstraat voor de vierde keer betrapt terwijl hij met zijn bromfiets, een Gilera Runner, over het trottoir reed. Hij werd op de Ringbaan West aan de kant gezet. De bromfiets is bij het bureau Binnenstad op de rollenbank gezet. Hij bleek niet boven de wettelijke eisen te komen. Verder bleek aan het bureau dat de knul al drie keer eerder als bestuurder van een bromfiets was aangetroffen, op 5 mei jl. was hij met zijn bromfiets nog betrokken bij een materieel verkeersongeval. De politie heeft de brommer uit het verkeer genomen. De jongen heeft bovendien twee bekeuringen gekregen voor het rijden op het trottoir en het rijden zonder rijbewijs. Zijn moeder werd in kennis gesteld.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 20.05 uur op de Ringbaan West een 38-jarige Tilburger aangehouden ter zake rijden onder invloed. De automobilist werd gecontroleerd naar aanleiding van een snelheidsovertreding op de Midden Brabantweg. Hij blies 240 ugl, terwijl max. 220 ugl is toegestaan. De Tilburger krijgt een proces-verbaal.

Dronkaard moet nog 104 dagen zitten

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond op de Hesperenstraat een 53-jarige Tilburger aangehouden die gesignaleerd stond voor een onherroepelijk vonnis. De man, die onder invloed was van alcohol, had nog een gevangenisstraf tegoed van 104 dagen. Over de dronkaard was eerder gisteravond al een melding binnen gekomen toen hij laveloos op de grond lag op de Schouwburgring. Hij is ingesloten.

Man rijdt zonder rijbewijs en geeft tot twee keer toe valse voornaam op

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 04.30 uur op de Hoflaan een 18-jarige Tilburger betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Ook kreeg hij nog een bekeuring vanwege het feit dat hij geen legitimatiebewijs bij zich had en tot twee keer toe een valse voornaam opgaf. De automobilist toonde in eerste instantie een pasje van een zorgverzekeraar. Bij controle van de personalia die op deze pas stonden bleek dat de pashouder gesignaleerd stond voor 41 dagen gevangenisstraf. Na zijn arrestatie vertelde de verdachte dat die pas niet van hem was. Hij gaf toen een andere naam op en liet aan het bureau het identiteitsbewijs bezorgen. De agenten hadden echter grote twijfels en besloten een verder onderzoek in te stellen. Uit het politiesysteem kwam een foto naar voren waarop de verdachte stond afgebeeld. Ook de voornaam die hij de 2^e keer opgaf bleek niet juist te zijn. Hij twee processen-verbaal.

Politie onderzoekt straatroof

OISTERWIJK: Gisteravond is omstreeks 23.00 uur een 30-jarige Oisterwijkse beroofd van haar tas. Het slachtoffer dat op de hoek van de Almijstraat en de Gasthuisstraat stond te wachten, verklaarde dat ze werd aangesproken door een jongen die uit de Gasthuisstraat over de spoorwegovergang kwam gelopen. De jonge straatrover riep: Geld, geld. Vervolgens trok hij haar tas uit haar handen en rende de Almijstraat in. Het zou gaat om een blanke man van circa 20 jaar oud, die donkere kleding en een donkerkleurige pet droeg. Het slachtoffer komt vandaag uitgebreid aangifte doen, ze werd naar een vriendin gebracht die haar opving.

Beeld gestolen uit voortuin

TILBURG: Uit de voortuin van een woning aan de Wolvegastraat is afgelopen weekend een beeld gestolen. Het gaat om een beeld van een hond, een Amerikaanse Stafford. De kleur van het beeld is zwart / grijs. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Chemisch afval aangetroffen
TILBURG: Tegen 12.00 uur zijn vandaag op het oude Smariusterrein nabij de Hasseltrotonde langs de Ringbaan Noord vaten met chemisch afval aangetroffen. Een wandelaar die daar zijn hond uitliet raakte onwel en moest een bezoek aan de huisarts brengen. Hij behoefde niet opgenomen te worden. Ter plaatse werden acht vaten aangetroffen. De herkomst en samenstelling zijn nog niet duidelijk. Er wordt rekening mee gehouden dat het XTC-afval is, maar dat is (nog) niet zeker. Twee medewerkers van het regionale politiemilieuteam stellen een nader onderzoek in naar de herkomst. De afdeling Handhaving van de Gemeente draagt zorg voor de afvoer van het afval, de bemonstering en de vernietiging. De beveiliging van het terrein door agenten werd vanmiddag overgenomen door toezichthouders van de
gemeente.

Auteur: Willem van Hooijdonk