Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 4 juli 2007

Zaanstreek-Waterland, 04-07-2007

Softdrugs inbeslaggenomen

Zaandam, 3 juli 2007, 14:36 uur

De politie heeft drie Europeanen van 20 en 22 jaar (2x) aangehouden omdat ze te veel softdrugs bij zich hadden. Surveillerende agenten zagen een personenauto staan met een buitenlands kenteken en vanuit het voertuig kwam hen een sterke henneplucht tegemoet. De mannen hadden 41 zakjes weed (120 gram) bij zich en werden meegenomen voor verhoor. Via de tolkentelefoon verklaarden ze niet te weten dat het in bezit hebben van meer dan 5 gram weed voor eigen gebruik strafbaar is. Alles wat daarboven komt wordt als handelswaar aangemerkt. Ze wilden de weed meenemen naar hun eigen land en daar gebruiken. De mannen hebben elk een boete van 150, - gekregen en zijn daarna heengezonden. De weed is inbeslaggenomen en vernietigd.

Poging tot inbraak

Zaandam, 4 juli 2007, 03:11 uur

De politie heeft 5 jongemannen aangehouden in de leeftijd van 18 tot en met 20 jaar op verdenking van vernieling en een poging tot inbraak. Iets na 03.00 uur 's nachts werd melding gemaakt bij de politie van vernieling van een ruit bij een slijterij aan de Westzijde. De politie zocht de omgeving af en trof vijf personen aan in de omgeving van het Zuideinde. Een van hen probeerde zich nog te verstoppen in een voortuin. Tijdens de fouillering kwam een mes tevoorschijn dat meteen is vernietigd. De jongens zijn verhoord. Ze waren vermoedelijk van plan om bij de slijterij in te breken. Maar het ingooien van de ruit deed het alarm afgaan. De 5 verdachten uit voornamelijk Zaanstad zijn ingesloten.

Kind breekt been

Assendelft, 3 juli 2007, 17:15 uur

Een 4-jarig jongetje is dinsdagmiddag op de Dorpsstraat gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een 16-jarige bromfietser uit Assendelft. De bromfietser reed in de richting van Krommenie toen het jongetje plotseling rennend overstak. Het slachtoffer is met een vermoedelijk gebroken been naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de bromfiets in beslaggenomen voor technisch onderzoek.

Slok op

Monnickendam, 4 juli, 01:48 uur

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben agenten op de
Nieuwpoortslaan een 28-jarige Purmerender aangehouden. De man zat met een slok op achter het stuur van zijn auto. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur. In de nacht van dinsdag op woensdag werden zeventien bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest.

Beginnende bestuurder moet rijbewijs inleveren

Wormerveer, 3 juli, 01:37 uur.

Op de Wandelweg hebben agenten in de nacht van maandag op dinsdag het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige bestuurder uit Wormer die met een slok op achter het stuur zat. Omdat de man een beginnend bestuurder is (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) en voor de tweede keer binnen twee jaar tijd met drank op achter het stuur is betrapt, moet hij een EMA (educatieve maatregel Alcohol in het verkeer)-cursus volgen bij het CBR.

Zestig hardrijders

Zaandam, 3 juli, 09:45-12:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Vincent van Goghweg werden dinsdag zestig hardrijders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km per uur. Van in totaal 697 voertuigen werd de snelheid gemeten met behulp van een radarauto.

Hardrijders staande gehouden

Wijdewormer, 3 juli, 20:30-21:30 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de A7 werden dinsdagavond drie hardrijders staande gehouden. Het drietal haalde snelheden van rond de 160 km per uur. De controle werd uitgevoerd met behulp van een lasergun.

Vijftien bestuurders door rood

Zaandam, 3 juli

Tijdens diverse verkeerscontroles op de Provincialeweg
Zaandam-Castricum, de Thorbeckeweg, de Peperstraat, de Ds Martin Luther kingweg en de Dr. H. G. Scholtenstraat (ter hoogte van de rotonde) werden dinsdag 23 bestuurders bekeurd. De meeste overtredingen (15) betroffen het rijden door rood. De overige boetes waren voor telefoneren tijdens het rijden (niet handsfree), niet dragen van de gordel (5x) en het vervoeren van losliggende lading (2x).

Laatst gewijzigd 04-07-2007 16:01 | © Politie Zaanstreek-Waterland |