Politie Haaglanden

extra persberichten 4 juli

Haaglanden, 04-07-2007

Politie zoekt eigenaar slang
Delft - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 32 jarige man uit Rotterdam aangehouden die zich verdacht ophield in een van de tuinen aan de Diepenbrockstraat te Delft. De verdachte had een lang oranje verlengsnoer in zijn bezit. De verdachte kon geen aannemelijke verklaring over de herkomst van dit verlengsnoer. De politie vermoedt dat de man het verlengsnoer heeft weggenomen uit een van de tuinen uit de omgeving Tanthof / Buitenhof. Mist u een dergelijk verlengsnoer? Meldt u zich dan aan Bureau Delft via 0900-8844.

Verdachte straatroof aangehouden
Voorburg De politie heeft dinsdag 3 juli een 19-jarige Leidschendammer aangehouden. De man wordt er van verdacht vorige maand, maandag 4 juni omstreeks 22.15 uur een 65-jarige Voorburgse te hebben beroofd. De vrouw stapte op de Mgr. van Steelaan uit de tram en werd op weg naar haar woning beroofd van haar handtas. Dankzij een door het slachtoffer verstrekte signalement kon de recherche van Bureau Leidschendam-Voorburg de verdachte achterhalen en aangehouden. Hij wordt vrijdag 6 juli geleid voor de rechter commissaris.

Jonge geweldplegers aangehouden
Leidschendam De politie heeft op dinsdag 3 juli twee Leidschendammers aangehouden voor openlijke geweldpleging. De beide 13-jarige jongens gaven zondag 24 juni op het Schadeken zonder enige aanleiding een 12-jarige Hagenaar een kopstoot. Het slachtoffer werd daarbij geschopt en geslagen, waarna het slachtoffer enige tijd buiten bewustzijn raakte. Een jongen werd in zijn ouderlijke woning aangehouden, de ander werd door zijn moeder aan het bureau gebracht. Beiden jongens hebben toegegeven dat zij de jongen hebben mishandeld. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt waarna de kinderen door hun ouders werden opgehaald.