Gemeente Tilburg

4-7-2007
Delegatie gemeente en actievoerders naar Welzorg Gesprekken over slechte prestaties hulpverlener

Samen met een flink aantal bezorgde betrokkenen gaat de gemeente Tilburg morgen aan tafel met zorginstelling Welzorg. Over Welzorg komen de laatste periode veel klachten binnen. De instelling verstrekt en repareert met name rolstoelen en scootmobielen. De klachten gaan met name over telefonische bereikbaarheid, de afhandeling van klachten en het uitvoeren van onderhoud en reparaties.

Bij het gesprek schuiven bezorgde partijen aan uit de Tilburgse gemeenteraad (SP en LST), de actiegroep De Maat is Vol (www.demaatisvol.org) en enkele individuele klanten van Welzorg. Wethouder Els Aarts (zorg) is er ook bij. "Met de gemeente zijn veel mensen ontevreden over de dienstverlening van Welzorg. Daarom nodigen we iedereen uit om samen naar dit bedrijf te gaan en nog eens meer dan duidelijk te maken dat het zo niet langer kan en dat er snel wat moet gebeuren."

Aan Welzorg zijn eerder al eisen gesteld waaraan zij moeten voldoen om tot voorzetting van het contract te komen. Binnenkort is een eventuele verlening van het contract aan de orde.