Ingezonden persbericht


p e r s b e r i c h t

Datum: 4 juli 2007

Gemeente Borne sluit zich aan bij Dimpact

De gemeenteraad is gisteren akkoord gegaan met de verordening digitale dienstverlening en de toetreding tot de coöperatieve vereniging Dimpact. Borne maakt daarmee een belangrijke stap in verdergaande elektronische dienstverlening. De krachtenbundeling leidt tot betere en goedkopere inzet van informatie- en communicatietechnologie. Tot Dimpact behoren nu de gemeenten Enschede, Zwolle, Heusden, Hellendoorn, Oldenzaal en Emmen.

In het kader van verbetering en verdieping van het elektronisch loket wil Borne op korte termijn voldoen aan de overheidseis 65 procent van de dienstverlening digitaal beschikbaar te hebben. (zie actieprogramma 'Andere Overheid'). Dimpact is voor Borne de meest geschikte samenwerkingspartner om dit te kunnen bereiken. Door bij Dimpact aan te sluiten verwacht Borne binnen een jaar 45 transacties elektronisch te kunnen verwerken inclusief digitale identifictie (DigiD) en betalingen.

Borne en de zes andere gemeenten binnen Dimpact willen de onlineproducten en diensten van aanvraag tot en met levering elektronisch laten verlopen, inclusief de benodigde controle op identiteit en betaling van leges. De interne verwerking zal daardoor zoveel mogelijk automatisch plaatsvinden, dus sneller, minder papierwerk en minder bureaucratie. Voorwaarde voor volledige e-dienstverlening is wel dat de producten en diensten zich lenen voor digitale aanvraag en verstrekking.

De gemeente Borne dient voor de aansluiting tot Dimpact een goedkeuringsverzoek in bij de provincie. Naar verwachting kunnen de Bornse inwoners en ondernemers begin 2008 met de eerste reeks producten via de elektronische weg zaken doen met de gemeente.

= = = = = = = = = EINDE BERICHT = = = = = = = = = =

Noot: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeffrey Brinkman, communicatie gemeente Borne, telefoon 074 - 2658778. Wilt u meer informatie over Dimpact, kijk dan op www.dimpact.nl of neem contact op met Fleur Wesselink, communicatieadviseur van Dimpact. 053-48368 42

Met vriendelijke groet,

Fleur Wesselink
Communicatie adviseur
T. (053) 4836842
E. fleur.wesselink@dimpact.nl
Postbus 548
7500 AM Enschede
Bezoekadres
Brouwerijstraat 1
7523 XC Enschede
www.dimpact.nl