Gemeente Alkemade


Jongerenraad gemeente Alkemade zoekt uitbreiding

03-07-2007

De jongerenraad van de gemeente Alkemade is op zoek naar nieuwe leden tussen de 12 en 18 jaar. De jongerenraad houdt zich bezig met zaken als recreatie en vrijetijdsbesteding, veiligheid, jongerenhuisvesting, vandalisme, alcohol- en drugsbeleid. Op verzoek geeft zij de gemeente advies, maar de raad kan ook zelf ideeën bedenken en vragen of de gemeente de plannen uitvoert. Aanmelden kan tot 1 augustus 2007.

De jongerenraad is in 2006 door de gemeente Alkemade ingesteld. De gemeente wil met deze raad de jeugd betrekken bij onderwerpen waar jongeren mee te maken krijgen. De volgende vijf meisjes in de leeftijd van 16 tot18 jaar hebben zich aangemeld: Lisanne van Ruiten, Esther Loos, Renée Melgers, Jessica van Klink en Francis Zoet.

De jongerenraad komt ongeveer zes keer per jaar bijeen. Voor de vergaderingen ontvangen de leden een vergoeding. Tussen de leden vindt daarnaast druk e-mailverkeer plaats. Tot nu toe heeft de jongerenraad ideeën ontwikkeld over zwemplekken en het ophangen van basketbalnetten. De gemeente bekijkt momenteel in hoeverre deze ideeën uitvoerbaar zijn. In september wordt op initiatief van de jongerenraad bij het Bonaventuracollege een posterwedstrijd over de effecten van (te veel) alcoholgebruik georganiseerd. Op het schoolplein komt een rijsimulator van Veilig Verkeer Nederland, waarmee jongeren de effecten van teveel drank achter het stuur aan den lijve kunnen ondervinden.

Vind jij dit leuke plannen en activiteiten en wil je graag meedoen en meedenken met de jongerenraad? Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud? Meld je dan vóór 1 augustus 2007 aan via info@gemeentealkemade.nl.