Gemeente Epe


Intrekking vergunning wedstrijd SV Vaassen-Feyenoord

Vandaag, maandag 2 juli 2007, is de vergunning voor de voetbalwedstrijd SV Vaassen-Feyenoord op 20 juli aanstaande officieel ingetrokken. Dit heeft burgemeester Van Lente op basis van het negatief politieadvies van 15 juni jl. besloten, omdat de openbare orde en veiligheid van de spelers en het publiek niet kan worden gegarandeerd. Intrekking
Op grond van artikel 1.6 onder b van de APV kan de vergunning van 15 mei 2007 worden ingetrokken. Met andere woorden als de omstandigheden of inzichten veranderd zijn na het verlenen van de vergunning, kan een intrekking plaats vinden.

Bij de vergunningaanvraag is gekeken naar het openbare orde en veiligheidsaspect. Uit de informatie voor de verleende vergunning van 15 mei 2007 is toen niet gebleken dat er sprake zou zijn van gevaar voor de openbare orde. Na het betrouwbaar en zorgvuldig advies van de politie op 15 juni 2007 echter wel. Op grond van dit advies werd duidelijk dat er een reële dreiging bestaat voor verstoring van de openbare orde rondom de wedstrijd.

Op 18 juni 2007 heeft de loco-burgemeester Van Nuijs tijdens een gesprek aan het bestuur van SV Vaassen aangegeven dat de politie van plan was de burgemeester negatief de adviseren.