Gemeente Oldenzaal


Uitgebreide resultaten via het internet te bekijken

gepubliceerd op : 4-7-2007

Dinsdagmiddag 3 juli jongsleden zijn de resultaten van de twee internetpeiling van de gemeente Oldenzaal overhandigd door I&O Research aan de gemeente Oldenzaal.

De peiling ging over de binnenstad van Oldenzaal en dan met name de bereikbaarheid, de parkeermogelijkheden, het winkelaanbod en de uitgaansmogelijkheden. I&O Research begeleidt en coördineert het internetpanel voor de gemeente Oldenzaal.

De bereikbaarheid van Oldenzaal per auto en fiets wordt positief beoordeeld. Over de bereikbaarheid van Oldenzaal per openbaar vervoer is het Oldenzaalpanel kritisch. Met name over de bereikbaarheid per trein is men ontevreden. Veel panelleden vinden een betere treinverbinding met Hengelo wenselijk.

Het Oldenzaalpanel is over het geheel genomen tevreden over de bereikbaarheid van het centrum, al zou de bewegwijzering (ook voor voetgangers) nog wel beter kunnen. De meeste panelleden die het centrum wel eens per auto bezoeken zijn tevreden over de parkeermogelijkheden. Over de invoering van een gedifferentieerd parkeertarief is het panel verdeeld.

Het panel is over het geheel genomen tevreden over het winkelaanbod in de binnenstad. Het meest tevreden is men over het aanbod van schoenen- en kledingwinkels. Minder tevreden zijn de panelleden over het aanbod in de elektronische branche en het aanbod op het gebied van tuinartikelen. Er is geen sterke behoefte aan een uitbreiding van het aantal koopzondagen in Oldenzaal. Over het aangezicht van de winkelstraten in Oldenzaal is het panel enigszins verdeeld.

Over de warenmarkt is het panel op hoofdlijnen tevreden. Kritisch is men echter op de aanwezigheid van aanvullende voorzieningen zoals bankjes en toiletten. Dit geldt voor de zaterdagmarkt, maar vooral ook voor de maandagmarkt.

Over de aanwezigheid van uitgaansmogelijkheden in Oldenzaal, zoals cafés culturele voorzieningen en restaurants is het panel tevreden. Men mist wel een discotheek en een bioscoop.

Het aanbod aan recreatieve voorzieningen en evenementen wordt door een meerderheid van het panel als voldoende of goed beoordeeld. Driekwart van de panelleden vindt dat er voldoende levendigheid is in de binnenstad. Recreatieve elementen die panelleden soms missen zijn een stadswandeling en `muziekbandjes'.

Het internetpanel is een online enquête die wordt uitgezet onder bijna 700 inwoners van Oldenzaal. Aan deze tweede peiling is deelgenomen door 364 panelleden. De respons is daarmee 52 procent. De resultaten van de peiling worden in deze nieuwsbrief beschreven.