Advieswerk voor ruim 30 werkloze 45plussers


EINDHOVEN, 20070704 -- De 5K Adviesgroep, Marktleiderschap.nl, is op zoek naar ruim 30 mannen of vrouwen om opgeleid te worden tot onafhankelijk regionaal strategisch adviseur voor klein MKB volgens de 5K methode. De ideale kandidaat heeft reeds rijke ervaring opgebouwd in leidinggevende functies of zelfstandig ondernemerschap. Daarom zoekt de groep haar kandidaten tussen de vele 45plussers die in deze tijd moeilijk aansluiting vinden op de reguliere arbeidsmarkt.

"Er is groot verschil tussen advieswerk en het zelfstandig uit voeren van werkzaamheden in een reguliere baan, en zeker in het dynamische marktsegment van klein MKB", vertelt Jean-Paul Close, auteur van de "succesgids voor ondernemers" en bedenker van de 5K methode. "Daarom moeten wij de kandidaten niet alleen selecteren op kennis en ervaring, maar vooral ook op communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen in de problemen van iemand anders". De groep werkt graag samen met re-integratieconsulenten die de voorselectie voor hun rekening nemen en ook de administratieve situatie rond de duur van de praktijkgerichte opleiding van de kandidaat en de uitkeringsgerechtigheid bewaakt.

De 5K Methode is een strategisch hulpmiddel om ondernemers op weg te helpen naar het uitvoeren van hun ambities en de juiste focus te vinden om succesvol te zijn. Elke ondernemer, klein of groot, starter of ervaren, heeft op zijn tijd behoefte aan overleg over de toekomst van zijn of haar bedrijf. De methode is dan een uitstekend hulpmiddel om het overleg te structureren, maar de ervaring en verschillende invalshoeken die de adviseur kan voorspiegelen zorgen voor een proces waar de klant echt iets aan heeft. Vaak heeft ondernemer maar een gesprek van een uur nodig om zelf tot een doorbraak te komen rond twijfels of onzekerheden. Anderen hebben meerdere sessies nodig om hun plannen te toetsen aan marktbewegingen en deze vorm te geven. De lokale 5K adviseur moet een permanent aanspreekpunt en vertrouwenspersoon worden voor alle strategische vraagstukken van de kleine zelfstandige.

De 5K groep is ontstaan uit de methode van Jean-Paul Close die hij voor het eerst beschreef begin 2005. De methode is voortgekomen uit vele jaren praktische ervaring van deze ondernemer in binnen en buitenland. Zijn academische achtergrond heeft hem ertoe gebracht het praktische ondernemerschap "te vangen" in een proces dat door steeds meer bedrijven in Nederland wordt gehanteerd. "Vooral bedrijven met krachtige ambities om zich op hun markt te onderscheiden melden zich bij mij aan. Dat zijn vaak kleine multinationals die ineens de stress van groeien ervaren en graag wat begeleiding willen om dat groeiproces in goede banen te leiden. Ook daar is de 5K methode een uitstekend hulpmiddel voor", aldus Close.

Volgens Close wordt er in Nederland veel te weinig gedaan om de enorme hoeveelheid kennis en ervaring van de grote groep waardevolle maar werkloze 45plus professionals te gebruiken om structuur te geven aan de enorme uitdagingen van deze tijd. Close zal juist enorm blij zijn als hij een flinke groep adviseurs kan toevoegen aan zijn 5K adviespraktijk in Nederland om samen in elke regio een ondernemende impuls te geven vol structuur, passie, ambitie en leiderschapmentaliteit.