Politiebond ACP

3 juni 2007

Feest in Amsterdam!

Categorie: Uit de regio, Politiebericht , Politiestudenten

Door: Kevin Meester

Twee jaar geleden werd ik actief in de studentenraad in Amsterdam. Dit betekent niet alleen overleggen, maar ook leuke en sportieve evenementen organiseren.

Collegas vragen zich misschien af wat het betekent om lid te zijn van een studentenraad. Waar het in het kort op neerkomt is dat je een eerste aanspreekpunt bent voor de directie. Niet alleen geven zij jou informatie, maar ze vragen jou ook wat er op school speelt. Daarnaast organiseren wij evenementen voor de studenten.

In gesprek
Als studentenraad word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op school, bijvoorbeeld over het aantrekken van meer docenten, een verandering in het onderwijs of het besluit tot het kopen van een pand voor de nieuwe locatie van de politieacademie Amsterdam. Daarnaast hebben wij een aantal keer per jaar overleg met de directie van de school. Hierin spreken wij over wat er op school speelt en onder de studenten leeft. De onderwerpen waar je met elkaar over spreekt zijn heel divers. Soms kun jij je er direct wat bij voorstellen, zoals lesuitval of het onvoldoende bijvullen van de snoepautomaten. Soms ook zijn het onderwerpen die wat minder tot de verbeelding spreken, maar wel belangrijk zijn, bijvoorbeeld de hygiëne op school.

Evenementen
Naast gesprekken voeren, (mede)organiseren wij als studentenraad ook een aantal evenementen voor onze collegas. Zo hebben wij in april een sporttoernooi georganiseerd. Voetbal, volleybal, trefbal iedereen kwam aan zijn trekken. Het is leuk om te zien dat aan het eind van de dag het werk dat je er samen insteekt, beloont wordt en iedereen tevreden naar huis gaat. (Voor de fotos kijk op: politiestudenten.nl.) Daarnaast zijn wij momenteel, samen met de ACP, druk bezig met het organiseren van een schoolfeest voor de studenten van onze academie. Er komt het een en ander bij kijken, maar dat maakt het een leuke uitdaging. Eerst op zoek naar een goede locatie, dan onderhandelen over de prijs, in gesprek gaan met de directie over het budget en samen nadenken over de promotie. Op 4 juli 2007 is het zover. 1000 studenten van de politieacademie Amsterdam komen dan bij elkaar in het Cineac in Amsterdam.

Alleen red je het niet, zoveel is mij nu wel duidelijk. Wil je als studentenraad iets bereiken dan moet je samenwerken met anderen. Studentenraden van andere academies, de directie, maar ook de ACP draagt haar steentje bij. Zo kunnen wij iets veranderen of verbeteren. Al met al voegt het wel iets toe aan mijn studententijd op de academie en is het een leuke aanvulling op mijn opleiding. Omdat je met veel verschillende mensen samenwerkt, komt het in mijn latere carrière misschien nog wel van pas. Je doet namelijk een behoorlijke dosis ervaring op!

Contact
Kevin Meester is student niveau 4 aan de academie in Amsterdam. Hij zit op dit moment in zijn 10de kwartiel. Wil jij meer weten over de studentenraad of wil je in contact komen met Kevin? Stuur een e-mail naar studenten@acp.nl.

---