Gemeente Utrecht

Ter info: SV 2007, nr. 91 inzake beloofde, maar nog niet gerealiseerde, speeltuinen op de begane grond bij Forum 't Zand




2007 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
91 Vragen van mevrouw G.A. Oskam
(ingekomen 4 juli 2007)

Sinds de oplevering van Forum 't Zand in Leidsche Rijn in 2006 zitten de daarin gevestigde basisscholen Montessorischool Arcade en OBS het Zand zonder goede speelplaats. Ook is er Saartje Kinderopvang gevestigd, de kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang van Forum 't Zand. In eerste instantie zouden de kinderen op het dak moeten spelen. De balustrades daar waren echter in eerste instantie niet hoog genoeg en zijn, na vele klachten van ouders en ook na vragen hierover van D66, in augustus 2006 aangepast. Tegelijkertijd (gemeentelijk persbericht van 29 augustus 2006) werd aangekondigd dat "begin volgend jaar er ook twee speeltuinen op de begane grond" zouden komen. Die speeltuinen zijn er echter nog altijd niet. De kinderen spelen buiten op een deels betegeld en deels braakliggend terrein met drie bomen; waarvan er één dood is. Het hek heeft geen slot; het hang- en sluitwerk ontbreekt zelfs. Het terrein zit vol kuilen, die door de overvloedige regenval van de laatste tijd veranderd zijn in modderbaden.

D66 vindt dit op zijn minst zeer betreurenswaardig. Wij vinden eigenlijk, net als de ouders van de kinderen op de basisscholen, dat dit eigenlijk allemaal al veel te lang geduurd heeft. Daarom willen wij u de volgende vragen stellen:
1. Hoe komt het dat de speeltuinen op de begane grond nog niet gerealiseerd zijn?
2. Is het college het eens met de ouders van de kinderen op de basisscholen en D66 dat de speeltuinen op de begane grond gerealiseerd moeten zijn bij de start van het nieuwe schooljaar?
3. Indien u dit met ons eens bent, gaat u dit ook bewerkstelligen?


---- --